Nagu nähtamatu niidina vedasid Rocki möödunud hooajal 37-aastane Gert Kullamäe ja 30-aastane Tanel Tein, kelle külmaverelise tegutsemise kõrval leidsid kaaslased hüva hoo ja kõik tahtsid ühtseks meeskonnaks sulanduda.

Kullamäe ja Tein on Rocki leival edasi, aga peamisteks niiditõmbajateks on tõusnud teised korvpallurid, kes ei ole suutnud võistkondlikku klappi luua. Ere näide oli teisipäevane EuroCupi esimese valikringi avakohtumine Austrias, kus Eesti meistrid kaotasid Gmundeni Swansile 64:86.

“Meil on vaja oma meeskondlik mäng üles leida, võit Vilniuse Lietuvos rytase üle näitas, et meil jagub võimeid,” ütles kapten Kullamäe, kes tegi vaid kaks viset, mis kumbki ei tabanud.

Viimasel kaheksal minutil, kui väljakul olid peamiselt Giorgi Tsintsadze, Janar Talts, Silver Leppik ning uustulnukad Tanoka Beard ja Viktor Sanikidze, tampis USA korvpalluritele toetuv Swans Rocki maa sisse – nad võimutsesid 20:4! “Lõpp oli katastroof!” tunnistas Talts. “Tegime lihtsaid vigu, vastased said hoo kätte ja neid oli raske peatada.”

Viimaseks neljaks minutiks saatis peatreener Üllar Kerde taas väljakule ka Kullamäe, aga Rock veeres juba tagurpidikäigul. Korvikütt lennutas siis oma ainsa kolmepunktiviske. “Vastane oli teinud hea kodutöö,” osutas Kerde Kullamäe viskevõimaluste nullimisele.

Tein osales vaid kümme minutit, ja kui vahe kolmandal veerandil rebenes, tõi Kerde Rocki pikaajalise liidri pingile. “Tal polnud minekut,” selgitas Rocki peatreener.

Tartlased segasid üksteist

Tein eitas võimalust, et Kerde ei usalda teda. “Selles pole absoluutselt küsimus,” lausus ta ja soovitas teistel lasta kaotuse põhjuseid analüüsida.

“Peame üksteist rohkem usaldama ja kaaslasi aitama, mitte oma väljakule pääsemise õigustamiseks üksi üritama,” soovitas Kullamäe koostöö parandamise retsepti. “Praegu tundsin hoopis vahel, et segame üksteist.”

Korduskohtumine peetakse 21. oktoobril Tartus. Rock vajab EuroCupi teise valikringi pääsemiseks 23-punktilist võitu.

“Vastased tegutsesid oma hallis väga aktiivselt,” ütles Talts. “Kodus tuleb meil täisjõuga peale minna. Enne peame koostöö klapitamisel vaeva nägema ja analüüsima, mis meid võib aidata.”

Marek Doronin usub, et kodupubliku toel suudab Rock enda maksimaalselt kokku võtta. “Swans on võidetav,” lausus ta.