Valgalased, kellest enamik on mängijakarjääri tipphetked veetnud Tartu meeskonnas, olid 1300-pealise publiku ees ülivõitluslikult meelestatud ja veel viimase veerandaja alguses oli teoreetiliselt kõik võimalik, kirjutab basket.ee.

Juba esimesed minutid näitasid, et kerget jalutuskäiku Rocki jaoks sellest mängust ei tule. Welg kontrollis tagalauda, sooritas vaheltlõikeid ega ilmutanud ei rünnakul, ei kaitses mingit aukartust. Tsintsadze ja Kullamäe kaugvisked ning Vallo Allingu pidurdamatu tegutsemine lubasid Rockil siiski avaveerandi 23:21 võita.

Teise veerandi algul tegi Tsintsadze 25:21, kuid järgnes külaliste võimas kontsert — kuue minutiga viskas Welg 26 punkti kodumeeskonna 11 vastu ja läks ette 47:36! Veerandaja lõpus tegi Rock 6:0 vahespurdi ja vaheajala mindi seisul 42:47 võõrustajate poolt vaadates.

Teise poolaja alustusseks vahetasid korve Skadas ja Doronin. Kolm minutit oli mängitud, kui Kullamäe kolmene viis Rocki üle pika aja taas juhtimas 52:51, kuid Valga ei visanud püssi põõsasse. Kandimaa vastas kaugviskega ja Skadas lisas kahese — 56:52 Valgale. See jäi ka külaliste viimaseks rõõmuhetkeks, sest Rocki külalislahkus sai otsa. Järgmised viis minutit hoidis kodumeeskond Welge nulli peal, minnes juhtima 62:56. Veerandaja lõpetuseks tabas Kullamäe veel ühe kolmese — Tartu edunumbrid 70:58.

Lõppnumbrid näitasid küll Rocki veenvat võitu, kuid võitjate põhimehed pidid platsil rassima ligi 30 minutit, mis lubab kindlasti Valga meeskonnale kiitust avaldada.

Allingu viskas Rocki parimana 21 punkti, tabades vabaviskeid 11st 9. Kullamäe lisas 17, Doronin 16 ja Kikerpill 15 punkti. Kuidagi ei saanud koduplatsil palli korvi aetud Tanel Tein, kes sai käe valgeks alles 38. mänguminutil ja tabas lõpuks 10-st viskest ühe.

Üleplatsimeheks osutus aga Valga keskmängija Sharunas Skadas, kes tabas 16-st viskest 11 ja lõpetas 25 punktiga. Kandimaa lisas 17 punkti ja 9 lauapalli, Rannula 15 punkti.