Hoolimata Neptunase 27 punktist viimasel veerandil vormistas Rock Balti liigas viienda võidu 81:69 ja hoiab sarjas kolme võiduga jätkava Kalev/Cramo ees seitsmendat kohta.

“Üritasime kõik ise midagi ette võtta, meeskonnamängu unustasime ära,” lausus Gert Kullamäe.

“Olime ka uimasevõitu. 20 pallikaotust oli ikka väga palju, vastased said nende järel lihtsaid korve. Aga võit on käes ja tabeliseis läks paremaks, tuli see võit kuidas tuli.”

Viimasest kuuest rahvusvahelise sarja kohtumisest viis võitu teeninud Rock näitas vaid kohati detsembris heaks tavaks saanud ladusat rünnakut ja vankumatut kaitset. Gert Kullamäe tabavad kolmepunktivisked ja kiirrünnakud päästsid publiku häälepaelad valla, samas tegid tartlased külaliste hoo peatamiseks kergel käel isiklikke vigu. Marek Doronin jõudis üksnes 14 minutiga koguda neli isiklikku viga.

“See mäng tuleb kiiresti unustada, niisugust häbi pole tükk aega tundnud,” ütles Rocki peatreener Üllar Kerde. “Oleme teinud head tööd, aga mängijate mõtted olid hajevil. Nad hakkasid väljakul omavahel sõnelema, mis näitas, et nad polnud mängu sees. Kuigi meil oli rohkem jõudu ja kodusaal toetas, polnud meie mäng isegi Piritale kaotades nii halb.”

Eriti masendavaks pidas Kerde viimast veerandit. Vahepeal saatis ta korraga väljakule Silver Leppiku, Kristo Aabi ja Asko Paade, kuid lõpetas eksperimendi peagi. Lõpuminutiteks tõi peatreener kaua puhanud Tanel Teini uuesti korda looma.

“Polegi vaja välja tuua, kes oli parem või halvem, kogu meeskond oli kehv,” kritiseeris Kerde eriti allajäämist ründelauas — Neptunas hankis 11 ründelauapalli.

Ometi säilis Kerdes optimism, et mängus Lappeenrannaga on FIBA EuroCupi alagruppi kahe võiduga alustanud Rock nagu ümber sündinud. “Püüame rahulikuks jääda, Lappeenrannaga mängime kindlasti teistmoodi, seal on suurem vastutus,” lisas ta.

Võõrsil Samarale kaotanud ja kodus Saloniki PAOK-i alistanud Lappeenranna tuumiku moodustavad USA korvpallurid Ivan Harris (201) ja Adrian Henning (203) ning Soome koondise mängujuht Petri Virtanen (183), kes neli aastat tagasi kuulus Tallinna A. Le Coqi meeskonda.

“Kui tartlased tahavad võita, peavad nad esitama väga hea partii,” ütles kümmekond aastat tagasi Lappeenranna meeskonna peatreeneri Mika Tuuraneniga koos töötanud Andres Sõber. “Neil on head viskajad, ka meie oma poiss Reinar Hallik on neile vajalik tegija.”