TÜ/Rock - Artland Dragons    76:81

Algkoosseisud:

TÜ/Rock - Tein, Abernethy, Doronin, Talts, Morrison
Dragons - Lee, Ross, Seggelke, Fenn, Peavy

Rocki punktiarve avab kiirelt Morrison, kes viib pärast vastaste viigistamist tartlased ka uuesti ette 4:2.

Tein tabas kolmese! Kas Rocki kapten võtab täna vastutusekoorma enda õlgadele? 7:2 Rock ees ja vastased võtsid aja maha. Mängitud kolm minutit.

Vastased ei jõudnud 24 sekundiga viskele, pisike põrgatas ja põrgatas kuni oligi asi hapu. Esimene emotsioon on hea, aga tuletame meelde, et Rock juhtis ka võõrsil esimesel poolajal 17 punktiga.

Abernethy kolmene viis Tartu ette 11:2. Üle pika aja ka vastastele punkte juurde, seni on Saksamaa meistriliiga üheksas meeskond üsna kahvatu.

Habetunud Indrek Visnapuu on sunnitud 2,5 minutit enne veerandaja lõppu aja maha võtma. 11:2 eduseis on muutunud 11:12 kaotusseisuks ehk vastastelt vahespurt 10:0. Käib kiirelt üles-alla.

Todd Abernethy tabavale keskpositsiooniviskele vastab kolmesega 2.08 pikk Darren Fenn. Vastaste kolmas tabav kaugvise. Dragons ees 17:13.

Taltsi viimaste sekundite kolmene õnneks tabas ja vahe vähenes miinus kahe peale 16:18.

2. veerandaeg

Rocki rünnak on kinni jooksnud, kommenteeris äsja Paavo Russak. Järjekordne pallikaotus.

Visnapuu võtab aja maha kui kaotusseis on kasvanud seitsme punkti peale 16:23. Rock on teisel veerandil üle kahe minuti kuival olnud.

Külaliste peatreener Thorsten Liebenath tuleb meile pisut appi ja küsib endale tehnilise. Tein vabavisetest kaks punkti juurde. Aga vastased on rünnakul hoos või teistpidi Rock ei saa kaitses hakkama. Kaotusseis 18:30.

Viis minutit mängitud teist veerandaega ja Rock saanud vaid kaks punkti vabavisetest. Vastased seevastu kütnud aga 15 punkti! Varsti aitab ainult ime.

Rocki meeskondlik kaitse ei toimi üldse. Iga vend rabeleb omaette. Dragonsi ameeriklased panevad järjest kotti ja vahe juba miinus 16.

Allingu 2+1 rünnak tekitab korraks elevust, aga kohe pannakse vastu. Sten-Timmu Sokk tuleb esmakordselt platsile.

Lauavõitlus külalistele 22:11, Rocki viskeprotsent pisut üle 30 ja Dragonsil pisut üle 50! Selliste näitajatega ei saagi võita.

Tein tabab oma teise kolmese. Vahe korraks 11 punkti peale 27:38. Ja Teinilt veel üks kolmene!!!

Poolaeg Dragonsile 40:30. Rocki viimase rünnaku liikumised jäävad pisut hiljaks ja Talts teeb lõpuks kiirustatud viske, mis ei taba.

Rocki resultatiivseim 11 punktiga Tanel Tein, vastastel on sama suutnud Folarin Campbell.

3. veerandaeg

Janar Taltsilt pooleteise minutiga kaks korvi ja vahe miinus kuus.

Vastastel viga rünnakul, Talts võeti haardesse ja pall läheb valgesärkidele. Talts paneb pealt ja vahe taas vaid seitse punkti. Rock on saanud rünnaku jooksma!

Morrisonilt teine pealtpanek veel otsa. Korraks seega miinus viis ja kõik on endiselt võimalik. Rockil on ellujäämiseks vaja võitu, kasvõi ühepunktilist.

Kaks kaugviset järjest mööda, Doronin ja Abernethy eksisid. Ja vahe taas üheksa punkti ehk tartlaste vahepealne spurt läks vett vedama.

Kas Talts tõuseb sangariks? Otsajoonelt võimas pealtpanek ja viga veel otsa. Taltsil ka sarnaselt Teinile 11 punkti koos. Aga vastased tabavad hästi kaugelt ning vahe püsib. 52:43 Dragonsile kui veerandaega mängida veel kolm minutit.

Darius Hall toob külalistele korvi alt kaks punkti ja vahe käriseb taas. Rock taga 12 punktiga 46:58. Veerandaja viimane minut algas. Allingu sai viie veaga pingile.

Enne otsustavat veerandaega on Rock kaotusseisus 48:59. Kodumeeskonna resultatiivseimaks tõusnud Abernethy 12 punktiga.

4. veerandaeg

Kas järgmised kümme minutit võivad Visnapuule maksta peatreeneri koha? Mine tea.

Talts alustab igaljuhul täpselt, aga vahe püsib ikkagi kümne punkti piirimail. Sellest on vähe. Rock läheb ülevälja pressingule.

Ja veel üks pealtpanek Janar Taltsilt! Kas Rocki mängijad on lõpuks aru saanud, et muu enam ei aita kui tuleb teha. Ise teha!!! Vastaste peatreener võtab aja maha, eduseisul 61:52. Mängida pisut üle seitsme minuti.

Kaks pallikaotust järjest. Rocki mäng käib ikka suurte tõusude ja mõõnadega. Morrison pingile, saab kaitses kokkupõrkes vastu nina.

Talts viib isikliku punktiskoori 17 peale, vastastest on Campbell suutnud punkti enam. Dragonsi mängijad teevad keskväljal pärast tobedat pallikaotust ebasportliku vea ja Rock võtab sellest maksimumi realiseerides vabavisked ja Leppik lisab nii vajaliku kolmese. Vaid miinus viis!!!

Tein hangib viienda vea kui normaalaja lõpuni 5.19. Tundub, et mäng on mängitud ka Morrsonil, kellel löödi nina puruks.

Mängida jääb 3,5 minutit, Rock taga 60:67.

Leppik tabab teise kolmese järjest ja lootus püsib. Vähem kui 2,5 minutit lõpuni, mänguseis 63:69.

Abernethylt kolmene ja Rock taga vaid 66:70. Aega on veel.

Poolteist minutit lõpuni, vabaviskejoonel Todd Abernethy. Kahest üks sisse ja miinus viis.

Doronin saab viienda vea ja Morrison tuleb maskiga väljakule. Kanadalane on kõva võitleja. Aga kas see aitab. Abernethy saadab kaugviske mööda ja rong hakkab minema. 44 sekundit minna ja seitse punkti vahet.

24 sekundit mängida ja Rock pärast Soku ning Taltsi tabavaid kaugviskeid maas vaid kolme punktiga 73:76. Vastased ei eksi vabavisetel. Kahjuks. Külalistel vabavisked 21/29.

Neliteist sekundid veel minna ja kahjuks tuleb Rockil eurosarjas vastu võtta neljas järjestikune kaotus. Või siiski sünnib ime? Leppik tabab uskumatu kolmese. Kümme sekundit veel armuaega. Miinus neli. Ja pallikaotus!? Oh pagan ...

Rock kaotas 76:81. Võitjate tulemuslikum 22 punktiga tagamängija Folarin Campbell, 15 punkti lisas keskmängija Darren Fenn.

Rocki vedas teisel poolajal Janar Talts, kogudes 20 punkti, 8 lauapalli ja 5 korvisöötu.