Palencia võitis mullu Hispaania esiliiga ning lunastas koha meistriliigas, kuid piiratud eelarve tõttu loobuti siiski kõrgeimas divisjonis mängimisest.

„Leping on alla kirjutatud ning Robert hetkel Amsterdami lennujaamas. Palencia võitis mullu niisiis LEB Goldi ära. Olgem ausad, meil nendes läbiräkimistes mingeid tingimusi esitada polnud asja, Robert taseme jaoks on see suurepärane võimalus igal juhul. Tuleb proovida välja minna, sest iial ei tea, kas teist võimalust tulebki. Kui ta on kehv, tuleb tagasi,“ märkis Roberti isa Indrek Valge.

Ta jätkas: „Agentuur käis meile välja Palencia variandi. Eelnevalt olime käinud Fuenlabrada juures end näitamas. Kas see huvi Palencia poolt oli kuidagi selle käiguga seotud, seda ma ei oska kinnitada. Palencias mängib Robert meeskonna eest niipalju kui vajalikuks peetakse ning võimalus on osaleda ka farmklubi mängudes.“

Veel tahtis Valge lisada: „Selle nimel, mis nüüd teoks sai, tegimegi suve läbi tööd. Ja nagu ma ka suvel EKLis Jüri Ratasele ütlesin, mitte pulli pärast ei jätnud me U20 EMi ja selleks ettevalmistust vahele. Kas see ennast õigustab, eks seda näha ole. Küsimus on selles, kuidas meeste konkurentsis mängimiseks valmis olla. Füüsiliselt oli ja on vaja küpsemaks saada, keha peab valmis olema.“

19-aastane Valge viskas mullu Pärnu eest keskmiselt 10 punkti mängus ning oli sellega üks liiga resultatiivsemaid noormängijaid. Mullu Austrias peetud U18 B-divisjoni EMil kogus Valge keskmiselt 14,2 punkti mängus.

Palencia paikneb 200 km Madridist põhjas, elanikke on linnas üle 80 000.