Põhivanuseks on Erkmaa Korvpallikooli poolt mullu algatatud jõuproovil 1999. aastal sündinud - selles vanuseastmes konkureerib kaheksa meeskonda Eestist, Lätist, Leedust ja Venemaalt. Tiitlit läheb kaitsma Erkmaa KK, neile pakuvad tõsist konkurentsi Šarunas Marciulionise korvpalliakadeemia Vilniusest, Moskva Timirjazevskaja spordikool ja Sankt-Peterburg NAB (rahvuslik korvpalliakadeemia). Samuti on kohal Peterburi Vasilieostrovskaja spordikool ja Ventspils Spars.

Traditsiooniliselt tugevate idanaabrite juurest saabuvad debütantidena Tartusse veel Moskva oblasti Mõtõshi ja Irkutski esindused, neist viimane koguni kuue ja poole tuhande kilomeetri tagant Siberist. Kas see ei tundu mõneti uskumatu loona?

"Istusin suvel tiigi kaldal ja korraga helises telefon, mille teiselpool otsas Irkutski noortetreener," meenutas Erkmaa KK peatreener Aivo Erkmaa sündmuste arengut. "Ütles, et on kuulnud meie meeskonna heast tasemest ja avaldas soovi tulla mängima mõnele turniirile, mida korraldame. Ega ma ausalt öeldes küll väga ei uskunud, et nad asja nii tõsiselt mõtlevad ja siia kohale tulevad aga võta näpust - see saabki tõeks."

Erkmaa, kes oma korvpallikooliga juba mitu aastat Venemaa metropolides Moskvas ja Peterburis võistelnud, lisas, et tõsist soovi Eestisse mängima tulla on avaldanud teistegi idanaabrite klubide järelkasvumeeskonnad, viimati näiteks nimekas Kaasani Uniks. "Eks aeg annab arutust aga oleme selle nimel ka tööd teinud," lisas ta.

2001. aastal sündinud poiste arvestuses on Rising Star turniiril võistlustules kuus meeskonda, neist viis kodu- ja üks, Peterburi Admiralteiskaja spordikool, Venemaalt. "Nooremate puhul seadsime eelkõige eesmärgiks anda poistele mänguvõimalust," märkis Aivo Erkmaa.

Rising Stars noorteturniiri mängud algavad kõigil kolmel päeval Turu tänava spordihoones 1. ja 4. saalis kell 9.30. Täpsem ajakava on nähtav Erkmaa Korvpallikooli kodulehel.

Rising Stars 2012 osalevad meeskonnad

Poisid sünd. 1999

Moskva Timirjazevskaja, Sankt-Peterburg NAB, Moskva oblasti Mõtõshi, Ventspils Spars, Š. Marciulionise Korvpalliakadeemia, Sankt-Peterburg Vasilieostrovskaja, Irkutsk, Erkmaa Korvpallikool

Poisid sünd. 2001

Sankt-Peterburg Admiralteiskaja, BC Tallinn, Jõhvi/KK Hito, Rakvere SK, Salva/Tartu Ülikool, Erkmaa Korvpallikool