Eliidi ülejäänud kaheksa meeskonda võtavad mõõtu samaaegselt Leedu pinnal Kaunases.

Mullusel debüüthooajal finaalturniirile pääsu lunastanud ja seal neljanda koha saavutanud Erkmaa Korvpallikool läheb Riias Daugava spordisaalis mängude järjekorras vastamisi Stockholmi Fryshuseti (Rootsi), Samaara SDJSOR-i (Venemaa), BS Riga (Läti), koduse konkurendi Salva/Rock-i ning Saraatovi Avtodori (Venemaa) eakaaslastega.

Avakohtumine rootslastega, kelle rivistus on tõeliselt multikultuurne ja -rahvuseline, on kavas reedel, 26. oktoobril kell 10.20. Sama päeva teine mäng Samaaraga peetakse kell 15.

Kaheksa meeskonna osalusel toimuval etapil on konkurentsis veel lätlaste BS Liepaja ja Riia DSN, kellega Erkmaa KK sel korral veel palliplatsil kokku ei puutu.

Fryshuset juhatas etapi sisse juba neljapäeval kui pidas ette ühe oma kohtumise just võõrustajate Riia DSN-iga. Mullusel finaaljõuproovil vastavalt kuuenda ja teise koha saavutanud võistkondade vaheline matš pakkus üllatuse, kuivõrd rootslased võtsid oma liidri Felix Lemetti 25 punkti ja 13 lauapalli toel kindla 60:51 (poolaeg 34:20) võidu.

Erkmaa KK koosseisus mängivad Riias EYBL-i etapil Norman Räim, Hugo Erkmaa, Carlos Jürgens, Markus Andreas Auling, Kaspar Treier, Aaro Silla, Kaspar Erik Puusepp, Tom Kaldre, Arnold Mitt ja Renalt Pallum.

Tavaliselt pikkade mängumeeste põuda põdevate eestlaste puhul on treener Aivo Erkmaa juhendatav meeskond mõnevõrra erandlik, sest seal leidub üks üle ja kolm veidi alla kahe meetri pikkust pallurit, kellest pikim - Arnold Mitt - on lausa 204 cm.