Külalised piirilinnast alustasid kohtumist hästi, haarates Rain Raadiku, Ernestas Bruzase ja Kristaps Miglinieksi korvidest 10:6 eduseisu. VEFi pooolelt näitas head minekut 25-aastane Andris Misters ja koos ekskalevlase Rolands Freimanise abiga võideti veerandaeg 20:14. Suur vahe kärises sisse järgmisel veerandajal, mille Valga kaotas 14:27 ning pausile mindi seisul 28:47.

Teisel poolajal suudeti kaotusseis küll hetkeks 16 punkti peale vähendada, kuid VEF läks siiski oma teed.

Valga meeskond oli hädas kolmepunktivisetega, kui 31st viskest tabati vaid viis. VEF tabas seevastu 9/20 ja võimutses lauas 43-33.

Miglinieks kerkis Valga poolelt resultatiivseimaks 11 punktiga. Teda toetas Rain Raadik 10 punkti ja 4 lauapalliga, Roberts Freimanis lisas 9 silma ja noppis 6 lauapalli. Eestlaste poolelt said käe valgeks veel ka Egert Haller ja Sander Saare, kes tõid vastavalt 4 ning 5 punkti.

VEFi parimana kogus Misters 21 punkti ja 6 lauda. Freimanise arvele jäi 12 punkti.

Kaksiklinna klubil, kes on Läti liigas kaotanud neljast mängus kolm, seisab järgmine kohtumine ees juba laupäeval, kui Raplas minnakse vastamisi sealse Avis Utilitasega. Valga võidu korral selgitatakse teisipäevases mängus BC Kalev/Cramoga välja meeskond, kes jätkab Eesti meistrivõistlusi puhaste paberitega.