"Treenerite puhul on vallandamist ikka olnud, kui tulemused väga kraavi kiskunud. Või kriisiolukorras, mis päädis treenerivahetusega 2008. aasta detsembris. Olin siis USAs, kui klubist helistati. Pidin olemasoleva info järgi otsuse minutitega langetama. Otsuseid saab aga kiiresti ja õigesti langetada ainult siis, kui sul on tiim, keda sa usaldad ja kes oma tööd hästi teeb. Tartu Ülikooli Akadeemilises Spordiklubis on just sellised inimesed," pajatab Illak.

Mis tookord tegelikult juhtus?
"Vara on sellest veel rääkida. Tookord lubas Üllar Kerde, et jagab paari aasta pärast ise selgitusi. Ootame ära, kellelgi teisel poleks eetiline detaile avalikustada."

Kui palju tõtt on väites, et kes tahtis Tartu Ülikooliga koostööd teha, pidi ka korvpalli toetama?
"See on linnalegend, mille lükkan kindlalt ümber. Mina olen üle aasta ülikoolist eemal ja üllatus-üllatus, ikka võidavad tuntud ehitusfirmad hankekonkursse ning ka Rocki sponsorid pole kuhugi kadunud. Enamik Rocki toetajaid on n-ö veteranid. On üksikud lahkujad, kes majanduslikel põhjustel, kes omanikevahetuse tõttu, aga ei ühtki tüli, kära ega solvumist. Rocki toetamine on paljudele auasi. Illak või ülikool ei ole muinasjutuliselt kõikvõimsad, nagu juttude järgi võiks oletada. Müstifikatsioon, millel pole tõepõhja."