„Kooli lõpetamiseks tuleb läbida 160 tundi praktikat. Plaanin seda teha seda suvel, koos hooajaks ettevalmistavate treeningutega," rääkis Nurger. „Leppisin jõusaali treeneriga kokku, et lähen tema juurde abitreeneriks ning aitan teda treeningute läbiviimisel."

Eelmistel aastatel on Nurger pidanud end täiendama ka nii-öelda suvekursustel, kuid tänavu on ülikoolis viimast aastat alustaval mehel õpingute maht veidike väiksem. Augustis tuleb aga ikkagi juba tõsiselt koolipinki nühkida.

208 cm pikkune Nurger mängis lõppenud hooajal NCAA meistrivõistlustel oma ülikooli eest ühes mängus keskmiselt 14 minutit ning kogus selle ajaga 5 punkti ja 2,8 lauapalli.

Juba varem oli teada, et koondisega ei liitu teine USA ülikooliliigas palliv korvialune jõud Maik-Kalev Kotsar. Pikkade osakonnas ongi koondise seis keeruline, kuna Reinar Hallik kavatseb pärast täna algavat Eesti meistriliiga pronksiseeriat karjääri lõpetada, Siim-Sander Vene käis jalalõikusel ning tema koondisega liitumine on samuti küsitav. Mäletatavasti jäid mullu koondise tegemistest eemale ka vanameistrid Janar Talts ja Kristjan Kangur. Seni pole kumbki mees tänavu koondisse tulekut kinnitanud.

Eesti koondis kuulub valiksarjas ühte alagruppi Makedoonia ja Kosovoga. Edasipääsuks on vajalik tulla kahe parema hulka.