Linnapea Jüri Ratas on initsiatiivi saanud korvpallijuhtidelt nii Eestist kui ka väljastpoolt ning Baltimaade erinevate linnade juhtidelt, kes kõik panustavad oma linna korvpalli esindusmeeskondadesse.

“Korvpall on meie riigi üks populaarsemaid spordialasid ja rahvast ühendav lüli. Seda kinnitab näiteks Eesti meistrivõistluste viimane finaalmäng, millele kohapeal elas kaasa 7200 huvilist,” sõnas Ratas.

Heino Enden on kindel, et linn teeb esindusmeekonna toetamisel väga õige sammu. “Ka korvpall on ala, kus koostöö viib kõige parema tulemuseni,” selgitab Enden. “Peamine eesmärk on toetusega üles ehitada meeskond professionaalsete inimestega ning tutvustada mitte ainult Eestit, vaid ka Tallinnat,” märkis Enden ja lisas, et lahendused selleks tuleb väga täpselt läbi mõelda.

Tuntud korvpallur Rauno Pehka toetab linnapea ideed. “Toetus on korvpalliklubile kindel raha, millega saab arvestada, mida aga ei saa väita sponsorite toetuste kohta,” sõnas Pehka.

Jüri Ratas soovib tulevikus Tallinna esindajana näha tugevat meeskonda, kelle nimes on sõna “Tallinn” ja kes võitleks tulevikus Balti liigas esikoha eest.