Rakverlased jaksasid väljakuperemeestega ühte sammu astuda avapoolajal, mis kaotati 31:43. Teisel veerandajal jõuti korraks ka viie punkti kaugusele (31:36), kuid enne suurele vaheajale minekut lubati Žalgirise palluritel visata seitse vastuseta punkti.

Jõuvahekorrad said sisuliselt paika teise poolaja alguses, sest kolmanda veerandaja järel juhtisid võõrustajad juba turvaliselt 68:46. Otsustaval perioodil kasvatati eduseis korraks ka 30 punktile (80:50).

„Arvestades, et tegemist oli meie selle hooaja esimese mänguga, siis võib öelda, et tegime korraliku partii. Suutsime pusida võrdselt poolteist veerandaega,“ rääkis Andres Sõbra eemalolekul Rakvere Tarvast juhendav abitreener Madis Putko.

Tema sõnul sai otsustavaks võõrustajate pikem pink ja asjaolu, et nimekas Leedu klubi on treeninud erinevalt Tarvast juba mõnda aega. „Žalgirisel oli pingil 14 mängijat – tulid, nagu laulupeole. Kuu jagu on nad juba kindlasti harjutanud,“ märkis Putko. „Meie meeste kiituseks tuleb öelda, et kõik võitlesid hambad ristis lõpuni.“

Tarva parematena viskasid Rait Keerles 22 (viis lauapalli), Maris Laksa 19 ja Cordorre Bennet 11 (5 korvisöötu) punkti. Žalgirise resultatiivsematena tõid Paulius Jankunas 17 (seitse lauapalli) ja Tadas Klimavicius 15 (kuus lauapalli) punkti.

Laupäevases pronksimängus algusega kell 15 on Rakvere Tarva vastaseks Ukraina klubi Dnipropetrovski Dnipro, kes jäi teises poolfinaalis omakorda 45:88 (20:43) alla Läti meisterklubile Riia VEF.