Viie nädala jooksul on "100 Kooli" näidistreeningutest osa saanud 6490 algklasside last. Projekt läheb nüüd lastega koos koolivaheajale - pärast vaheaega 26. oktoobril on veel jäänud käia 23 koolis. Selle nädala sisse mahtus ka meediapäev, mil trenne aitasid läbi viia Martin Müürsepp, Rauno Pehka ja Alar Varrak.

Siinkohal aruanne projekti viiendast nädalast. Projekti juht Harri Ausmaa tõdes reede pärastlõunal: “See nädal sai kõige rohkem kilomeetreid läbitud. Vastuvõtt oli igal pool väga tore, tõsiselt.” Tuleb tunnistada, et Ausmaa ootas seda nädalat erilise poolehoiuga, sest kavas oli ka Eesti kagutipp – Setumaa tuur.

Esmaspäev – esimene päev Võrumaal
Kokku oli tundides 180 last, aitamas olid Kristo Saage ja Mihkel Oja (BC Valga/Valka Maks&Moorits)

Teisipäev – teine päev Võrumaal
Kokku tundides jällegi umbes-täpselt 180 last. Aitamas olid Rene Sepp ja Kustas Põldoja (Räpina Kotkad – esiliiga võistkond)

Kolmapäev - Pärnumaal
Kokku oli tundides 315 last. Aitamas Pärnu Sadama mängijad - Robert Valge, Karl-Martin Kask, Joonas Järveläinen, Sebastian Schüszler, Taavi Hämarsalu, Tormi Niits

Neljapäev - Tallinnas (ja Harjumaal)
Kokku tundides 185 last. Aitamas oli ILVES, Raunop Pehka, Martin Müürsepp, Alar Varrak ja ühes tunnis Silver Suurorg (Kalev/Cramo esiliiga võistkonnast)

Reede - Lääne-Virumaal
Kokku u 250 last. Aitamas oli ILVES, Tamsalu tundi jõudsid ka Rakvere Tarva mängijad Brandon Goode ja David Haughton, samuti mänedžer Madis Šumanov.

Projektijuht Ausmaa rääkis ka sellest, mis südamel: “On oluline vaadelda neid käidud kohti treeningvõimaluste seisukohast. Näiteks esimesel päeval Kuldres ja Puigal on võimalus lastel ka trennides käia. Teisel päeval - Võrus küll võimalik, aga Vastseliinas ja Mõnistes kahjuks lähim võimalus on ainult Võru.”

Ausmaa jätkas: “Kolmas päev Sindis ja Paikusel: seal on võimalik trennides käia. Niisamuti õnneks Vändras, kus pikki aastaid korvpalli ei mängitud, on nüüd just võtnud kohalikud noored asja käsile ning septembris alustas algklasside grupp nii tüdrukutele kui poistele. Seega loodetavasti “100 kooli” tund tõi neile veel huvilisi juurde ja asi sealkandis hakkab ka edenema.”

Neljas päev oli Tallinnas, kus ka loomulikult treeninguvõimalused olemas – 21. keskkooli külastas näiteks Rauno Pehka, kes ju ka ise igapäevaselt noortele trenne läbi viib ning Reaalkoolis käisid abis Kesklinna KK treenerid.

Lääne-Virumaal on jällegi paiguti väga erinevad võimalused. “Väike-Maarja, kus tegutseb korvpallitreener Vaido Rego - seal on võimalused olemas. Aga ülejäänud koolide puhul sel päeval, peab mainima, on võimalused kasinad. Lapsed peaksid Simunast, Laekverest ja Muugalt trenni sõitma vastavalt kas Väike-Maarjasse või siis üldse Rakverre - seega oodatakse neis paikades väga, et keegi noor aktiivne treener tuleks ja asja nö käima tõmbaks.”

Ausmaa tõi isegi välja: “Näiteks Tamsalu koolis uuriti, et kas projektijuht ise või täna kaasas olnud noorteliigade projektijuht Martin Rebane ei saaks ise tulla Tamsalusse tunde andma... Mis iseenesest on ühtaegu armas ja kurb...”

Pärast koolivaheaega mahub oktoobri lõppu veel üks väga tihe nädal. “100 Kooli” jõuab külla Järvamaale, Põlvamaale, Valgamaale nädala esimeses pooles ning jõuab otoobri viimastel päevadel ka Harjumaa ja Raplaa koolidesse