Teisipäevast saadik Eestis viibiv 35-aastane ja 209 cm pikkune keskmängija ise kibeleb platsile juba tänases meistriliiga kohtumises Valga vastu, ent ilmselt tuleb tal veel nädalajagu oodata, kuni Rahvusvaheline Korvpalliliit FIBA olukorra lahendab ja mänguloa annab, kirjutab SL Õhtuleht.

Portugali tugevuselt teise liiga klubi Aguiar väidab, et neil on Newbilliga kehtiv leping. Ameeriklase sõnul on see aga puhas vale.

Tänavu suvel mitmeaastase vaheaja järel korvpalli juurde naasta otsustanud Newbill sattus Portugali klubisse pärast septembris Luksemburgis korvpallilaagris viibimist. “Ütlesin kohe, et treenin nendega, kuni tuleb mõni parem pakkumine. Polnud mingit lepingut ega töötasu. Ma ei saa aru, miks nad nüüd mu lahkumise üle nii ärritusid,” imestab Newbill.

Ameeriklase Eestisse vahendanud agendi Maarten van Genti väitel üritavad portugallased lihtsalt raha välja pressida. Genti sõnul nõutakse 4000 dollarit ja siis olevat mees vaba.

Newbilli NBA-karjäär jääb üheksakümnendate keskele — hooajal 1994/95 mängis ta Detroit Pistonsi, 1996/97 Atlanta Hawksi ja aasta hiljem Vancouver Grizzliesi värvides. Kolme hooaja jooksul osales ta kokku 134. NBA mängus, kus keskmisteks näitajateks jäid 1,5 punkti ja 2,6 lauapalli.