Leedu võitis avaveerandi 23:16, kuid Aivar Kuusmaa hoolealused alustasid teist mänguperioodi 9:0 vahespurdiga ja haarasid ise eduseisu. Vastased said krambist kiirelt üle ja ülejäänud veerandajast mängiti tasavägiselt. Poolajapausile mindi leedulaste minimaalses eduseisus, 41:40.

Simm-Marten Saadi ja Stefan Vaaksi tabavad kaugvisked viisid Eesti kolmanda veerandi keskel ette 57:48. Leedu vastas aga omakorda 5:0 minispurdiga ja minut enne neljandiku lõppu oli tablool viigiseis 59:59. Otsustavale mänguperioodile mindi vastu rohesärkide 64:62 juhtimisel.

Kui normaalaja lõpuni oli jäänud viis minutit oli seis viigis 70:70. Peaaegu kaheminutilise mõõna järel tabasid kaks järjestikust kaugviset Gerrit Lehe ja Stefan Vaaks, viies Eesti ette 76:70. Vastased tegi seejärel kaks õnnestunud rünnakut ja vähendasid vahe minimaalseks (76:75). Teisel pool näitas enesekindlust Jorke Aav, kes tabas raske kolmese, mis suurendas Eesti eduseisu neljale punktile (79:75). Leedu ei suutnud rünnakul enam palli korvi saada ja Eesti võttis turniiri esimese võidu.

Gerrit Lehe kogus Eesti parimana 17 punkti, Jorke Aava arvele jäi 15, Stefan Vaaks lisas 12 ja Birk Birger Arop 10 punkti. Leedu poolelt vastasid Justas Ziubrys 16 ja Petras Padegimas 15 silmaga.

Homme tuleb U15 koondisel vastamisi minna Läti koondisega. Kohtumine algab kell 17:45.

***

Ka Eesti tütarlaste U15 vanuseklassi koondis alustas kodust Balti matši turniiri võidukalt, kui Leedu eakaaslastele tehti tuul alla numbritega 69:60.

Leedu võistkond rebis seitsme mänguminutiga ette 14:5, kuid Marko Parkoneni hoolealused suutsid avaveerandi lõpuks vahe vähendada 13:16 peale. Eesti alustas teist mänguperioodi aktiivse pressinguga kaitses ja see tõi edu – kui neljandikust oli mängitud kaks minutit olid valgesärkide eduseis kasvanud seitsmele, 24:17. Eesti suutis vahe korraks juba 12 punkti peale kasvatada ent poolajapausiks vähendasid vastased vahe taas kaheksale (36:28).

Leedu tuli mängu tagasi, võites kolmanda mänguperioodi 19:9 ja minnes otsustava veerandi eel omakorda ette 47:45. Kohtumise murdepunkt toimus pisut vähem kui neli minutit enne normaalaja lõppu kui Anette-Laura Tõksi tabav kolmene viis eestlannad ette 61:55. Leedu viimastel minutitel enam ohtlikult lähedale ei jõudnud Eesti neidude U15 koondis sai turniiritabelisse esimese võidu.

Peatreener Marko Parkonen ütles mängujärgselt, et võrreldes möödunud nädalavahetusel Kaunases peetud U16 Balti matšiga olid neiud enesekindlamad. "Selle vähese ajaga, mis meil kahe turniiri vahel oli, vaatasime üle, kuidas mängida kaitset üle välja ja pick and roll olukordades. Võtsime ka liikumisi vähemaks ja muutsime rünnaku veel lihtsamaks. Põhirõhk läks kiirele mängule ja ülekaalu olukordadele. Kuigi me kaotasime vahepeal seitsmeks minutiks täielikult pea, suutsime täna oma tugevused maksma panna."

Keandra Koorits tõi eestlannade parimana 18 punkti, haaras 11 lauapalli, jagas 5 resultatiivset söötu ja tegi 4 vaheltlõiget. Sille-Liis Mölder Lisas 14 punkti ning Anette-Laura Tõksi arvele kogunes 10 silma. Marta-Eleri Jaama panustas 9 punkti ja 14 lauapalli. Leedu poolelt vastas Sintija Aukstikalnyte 22 punktiga.

Homme tuleb neidude U15 koondisel kell 15:30 algavas mängus vastamisi minna Läti eakaaslastega.