Aaviksoo on olnud EKL presidendi ametipositsioonil alates 2001 aastast. Lisaks tööle Eesti Korvpalliliidus kuulub ta Eesti Olümpiakomitee täitevkomiteesse, SEB Balti Korvpalliliiga juhatusse ning esindab korvpalliliitu rahvusvahelisest alaliidus FIBA Europe.

Tänasel koosolekul valiti ka uus alaliidu juhatus, kuhu nüüdsest kuuluvad Peep Aaviksoo, Andres Liinat, Urmas Kruuse, Jaak Salumets, Janne Rits, Sulev Vare, Heino Enden, Atso Matsalu, Gert Kullamäe, Leho Lugna, Jüri Ratas, Karl Multer, Jaak Raie, Alar Tammkivi ja Andu Tali. Juhatuse koosolekutel osalevad kutsutud liikmetena ka koondiste treenerid Üllar Kerde ning Jaanus Levkoi.

“Mul on hea meel, et klubid usaldasid mind sellel positsioonil jätkama”, ütles Peep Aaviksoo. “Samas kahju, et üles ei seatud vastaskandidaati, sest aruteludes ja debattides peituvad tihti head ideed. Minu visioon on jätkata 2006. aastal paika pandud EKL arengustrateegia elluviimist mille üks peamisi eesmärke on tugevate klubide ülesehitamine, sest peale lõhutud spordikoolide süsteeme pole klubid jalge korralikult alla saanudki ning see on meie üldise spordielu üks valupunkte. Ilma tugevate ja tulemusele orienteerid klubideta ei ole meil võimalik tagada ala arengut. Loodan, et kõik seotud osapooled saavad aru, et tänases majandukeskonnas on ühise asja eest seismine tähtsam kui kunagi varem”, lisas ta.

Üldkogu kinnitas ka möödunud majandusaasta aruande mahus 24,8 miljonit krooni.