Korduvalt erinevatest meeskondadest distsipliiniprobleemide pärast välja visatud, kuid sellest hoolimata Los Angeles Lakersiga liitumisele lähedal olnud Upshaw pikem intervjuu ilmus eilses LP-s.

213-sentimeetrine Upshaw rääkis muu hulgas oma kevadisest madalseisust, kui ta oli valmis juba korvpalliga lõpparve tegema.

"Tahtsin lõetada, mul oli villand. Olin nii paljudele inimestele haiget teinud ja ka ennast alt vedanud. Aga siis hakkas mul igav. Istusin kodus teleka ees ja olin isegi tavatööd otsinud, aga mõistsin, et 22-aastaselt lõpetada oleks rumalus. Saatus on selle mulle ette määranud, ma ei saanud lõpetada," rääkis ta.

"Magasin oma tädi diivanil Las Vegases ja enne, kui siia tulin, võõrustas sõber mind oma hotellitoa põrandal. Üritasin välja mõelda, mida ma elust tahan. Seda tehes langesin ma punktist, kus mu ümber keerlesid kuldkettidega inimesed ja juveelidega ehitud autod, punkti, kus mul on vaid riideid täis kott ja korvpallitossud. Mõistsin, et kõik need asjad, mis mind pahandustesse tõmbasid, jäävad sinna ka hilisemas elus. Kui ma väga tahan, võin nende juurde hiljem tagasi pöörduda. Aga kui ma tahan, et mul oleks raha, millega pere üleval hoida ja kui ma tahan lastele eeskujuks olla, pean ma kõvasti tööd tegema ja pahandustest eemale hoidma."

Järgmisele küsimusele "Kust tuli kõik see raha, et end kuldkettide ja juveeliautodega ümbritseda?" vastas Upshaw: "Sul ei pea olema massiivset lepingut, et kõiki neid asju omada. Mul on alati olnud ilusad asjad. Mind on õnnistatud inimestega, kes minu eest hoolitsevad. Samuti andis Lakers mulle treeningute ajal raha. Ma teenisin raha D-liigas, kus kõik muu oli tasuta. Sain raha kõrvale panna ja osta, mida tahtsin."

"Madalseis saabus märtsis, kui lahkusin LA-st ja kolisin Arizonasse. Hakkasin seda tõeliselt tundma maikuus. Suhted läksid halvemaks, mul polnud enam raha ja erinevad inimesed valetasid mulle võimaluste kohta, mis mul korvpallis pidid avanema. Üritasin tasapisi hakata end ümbritsema õigete asjade ja inimestega, aga kõik oleks võinud kasvõi sõrmenipsuga vastu taevast lennata. Keskendusin sellele, kus ma praegu olen, milleks ma võimeline olen ning mis tulevikus võib juhtuda. Õpin sellest kogemusest ja võtan päev korraga."

Pettunud inimesed maksid kätte

Upshaw mõistab, et temasuguse minevikuga poisist võtab meedia maksimumi välja ega pea reporterite peale vimma, kes teda USA-s päevast päeva dopinguküsimustega pommitasid ja oma "eksperdiveergudel" maatasa tegid. Sealseid portaale lugedes jääb mulje, et Upshaw on korvpallurina juba maha kantud.

"Inimesed tahavad, et sa oleksid edukas, aga kui sa teed ühte ja sama asja kolm korda, lähevad nad vihaseks. Eestiski peetakse mind maailma parimaks korvpalluriks, kes on järjest võimalusi raisku lasknud. Ma olen nii öelda paha poiss," ütles Upshaw.

"Paljud on minusse uskunud ja siis petta saanud. Mis inimesed teevad, kui neid petetakse? Nad vihastavad, ütlevad irratsionaalseid asju ja sõnu, mida nad tegelikult ei mõtle. Ma ei pane seda tähelegi. Naeran selle peale. Sest pole ainsatki inimest, kes minu jalanõud - ükskõik mis suuruses Jordani tossud - välja kannaks. Võtan seda kõike kui õppetundi sellest, kui kiiresti võivad inimesed sinu vastu pöörata."

Upshaw lisas, et ei pea midagi kellelegi tõestama, vaid teab ka ise, mis tal siin, Kalev/Cramos kaalul on. "Kõik ootavad minult head mängu. Ma ise kõige rohkem. Eeldan, et hakkan domineerima, sest seda ma tulin enda arvates siia tegema. Mitte lihtsalt kuidagi läbi ajama ega tõusude-mõõnadega mängima. Ma tulin siia domineerima," on ta valmis liidrirolli kandma.