2021. aastal toimuma pidanud finaalturniir on juba aasta võrra edasi lükatud.

Muudatus annaks riikide klubiliigadele hooaja sees rohkem manööverdamisruumi, sest koroonakriisi tõttu ei pruugi hooajad tavapärasel ajal alata.

Praeguse kalendri järgi peaks Eesti 2020. aasta novembris kohtuma Venemaa ja Põhja-Makedooniaga. Mõlemad on kodumängud, toimumispaigaks on märgitud Saku Suurhall.

AS-i andmetel teeb FIBA lõpliku otsuse hiljemalt juulis. Laual on kolm varianti: lükata novembriks planeeritud mängud 2021. aasta veebruari või pidada need kas enne või pärast 23. juulist kuni 8. augustini toimuvaid Tokyo suveolümpiamänge.

Kõige reaalsemaks peab AS võimalust, et kohtumised peetakse enne Tokyo olümpiat. Sel juhul oleksid EM-valikmängud olümpial osalevatele Euroopa koondistele heaks ettevalmistuseks.

Ühtlasi kaalub FIBA ka osade 2023. aasta MM-valikmängude viimist suveperioodi. Loogika oleks sama: MM-iks valmistuvad koondised saaksid kontrollmänge, kus oleks ka midagi kaalul.

Eesti koondisele võib muudatus kasulik olla, sest suvel on võimalik, et tiimiga saavad liituda ka USA ülikoolides mängivad pallurid, näiteks Arizonasse siirduv Kerr Kriisa.