Tallinna Ülikooli jaoks otsustava viske sooritas Janeli Lilleallik, kes 33 sekundit enne mängu lõppu tabas kolmese ja viis eestlannad 71:70 juhtima. Meie naiskonna viimase punkti tõi Anastasia Ptitsõna vabaviskest 6 sekundit enne lõppu. Lätlannad enam viskele ei jõudnud.

Lühikese koosseisuga TLÜ võitis laua 46-43 (!). Märkimist väärib kindlasti ka see, et TLÜ tegi 16 pallikaotust kuna Merks "hiilgas" koguni 26 pallikaotusega. Näitab see kindlasti tallinlannade võitluslikkust, agressiivsust ja võitlust iga palli pärast.

"Töövõit, päris tõsiselt," kinnitas Janne Rits, TLÜ peatreener. "Esimene poolaeg oli meie mäng, kuid kolmandal veerandil ei saanud me enam punkte ning jäime kaheksaga taha. Vastased tõid mängu (ennem arvasid vist, et mäng tuleb niisama ära) nende kogenuima Madara Gulbe, kes seni oli pingil istunud - ning tema tõi päris mitu korvi. Tagasi mängu tulime puhtalt kaitsetöö ja meeletu tahtejõuga."

TLÜ poolel oli mängu parimaks Mirjam Nikolai, kes viskas 29 punkti, hankis 9 lauapalli, jagas kolm korvisöötu ja tegi 6 vaheltlõiget. Anastasia Ptitsõna 12+4+5, Kaia Kosk 11 p, Janeli Lilleallik 9 p ja Kärlin Korjus 4+7 lp.

RSU/Merksi kasuks viskas Anna Buša 15 punkti, Madara Gulbe viskas 12 silma ning Paula Langina kogus 11 silma ja 12 lauapalli.

Janne Rits jätkas: "Esimesel poolajal me laua kaotasime. Pöörasime sellele vaheajal tähelepanu ja lõpuks isegi võitsime. Tõsi, kaitselauas jäime alla, mis on ka meie lühikest koosseisu vaadates loomulik. Koosseis oli veel lühem kui muidu, sest bürokraatia tõttu ei saanud sedakorda osaleda veel Rosemary Rits, kes oleks mõnevõrra pikkust juurde toonud. Igatahes on selle emotsiooni pealt homme palju parem mängima minna."

Rits lisas: "Tänane mäng näitas, et võime kõige kiuste heidelda koha eest tabeli kõrgemas pooles küll. Eriti tegi headmeelt see, et eksimused tekkisid meil pigem nooruse hulljulgusest, mitte vastase kogemusest ja sunnist meid eksimusteni viia. Eksisime puhtalt nooruse tormakuse ja söakuse arvelt."

Naiskonna liidriks tõusnud Mirjam Nikolai lisas: "Meie trumbiks oli täna kindlasti agressiivsus kaitses ja iga mängija võitlusvaim. Järgisime oma mängujoonist suhteliselt hästi."

Tallinna Ülikooli naiskond peab järgmise kohtumise juba pühapäeval, kui kohtutakse Läti U-16 koondisega.

Audentes alustas suure kaotusega

Audentese SG/Noortekoondise naiskond alustas liigamänge see-eest suure kaotusega, kui kodusaalis jäädi 50:104 alla lätlaste Vega 1/Liepajale.

Eestlannade poolel viskas Sandra Tael (pildil) 13 punkti, Mariann Adelbert kogus 12 silma ja 6 lauapalli ning Janne Pulk tõi 11 silma.

Läti klubi edukaimad olid võrdselt 28 punkti visanud Ieva Vitola ja Kristine Silaraja. Silaraja kogus lisaks veel ka 8 lauapalli, 6 korvisöötu ja koguni 8 vaheltlõiget.

Lätlannade jaoks oli mängus ka üks väga ebameeldiv hetk, kui nende võõrleegionär Cherelle Moore vigastas avapoolajal raskelt põlve ning mängu enam ei naasnud.

Audentese naiskond peab järgmise mängu 16. oktoobril võõrsil Tartu Ülikooli vastu.