Juba mõned kuud on üle Eesti peetud omavahelisi kohtumisi ja väiksemaid etappe, mis nüüd kulmineeruvad suurte finaalturniiridega. Finaalid toimuvad poistel Tartu Ülikooli spordihallis ja tüdrukutel Tallinna Südalinna Kooli spordisaalis. Palli panevad mängu 20 poiste ja 6 tüdrukute võistkonda.

Kõige väiksemate korvpallurite võistlusliigad on aastaid kandnud nimesid mikro, makro ja mini, mis vastavad vanustele 2004., 2003. ning 2002. aastal sündinud. Tänavu antakse 2003. aastal sündinute turniiril lisaks esikohakarikale välja ka patroon Kristjan Kanguri rändkarikas.

"Kristjan Kangur on kindlasti eeskujuks paljudele noortele korvpalluritele. Mul on hea meel, et ta andis nõusoleku omanimelise karika väljaandmiseks ja soovin talle palju edu," tunnustas Eesti parimat korvpallurit korvpalliliidu president Jüri Ratas.

Eesti tuntuim korvpallur ise küll karikat üle andma tulla ei saa, aga saadab lastele tervitused: "Mul on hea meel, et noored pallurid minu nimelisele karikale mängima hakkavad. Mina selles eas veel korvpalli ei mänginud. Loodan, et nende laste korvpalluri tee kestab pikalt ja nad saavad veel paremaks, kui mina."

Kangur ei jää aga ainukeseks korvpalluriks, kes noorteliigade finaale erilisemaks muudab. Kevadel toimuvates mikro- ja miniliigades, antakse välja ka Siim-Sander Vene ning Martin Müürsepa rändkarikad. Need play-off'id toimuvad aprilli lõpus ja mai alguses.

Täpsema finaalide ajakava ning informatisooni leiab Eesti korvpalliliidu kodulehelt www.basket.ee, G4S Noorteliigade alajaotuse alt.