Aga, mis seal ikka. Ja pealegi, pole need sõpradele kaugeltki esimesed ühised jõulud. "Saksamaal mängides sai vist kaks korda jõulupühasid koos peetud (toim - Kangur mängis Leverkuseni Bayeris ja Talts Kölni Rhein Energies). Kui õigesti mäletan, siis olime Janari juures Kölnis. Poest leidsime hapukapsast ja muud kraami, mida meil traditsiooniliselt pidulauale pannakse," meenutas Kangur, kes käesoleva nädala algul kiirvisiidi Eestisse siiski tegi.

"Võib öelda küll, et mul on sel aastal kahed jõulud. Ega pääsu polnud, pidusöögid tehti minu tulekuks kodus valmis ja verivorste ning kapsaid sai isuga haugatud. Mis sest, et aeg oli pidusöögiks vähe varajane. Praegu Itaalias tagasi olles saab kõik maha joostud, meil on järgmise kolme nädala graafik väga tihe."

Ja tihe on graafik igas mõttes. Varese Cimberio korvpallimeeskonnal oli sel nädalal trennide kõrval kaks jõulupidu. Teisipäeval fännklubi liikmetega ning neljapäeval klubi omanike ning toetajatega. "Eks need sellised õhtusöögi laadsed üritused ole. Itaallased on ju usklik rahvas ning jõulude aeg on nende jaoks väga tähendusrikas. Sellistele üritustele tuleb alati palju rahvast kohale," kinnitas Kangur, kes fännidega peost jäi sedapuhku eemale, kuid kogemus eelmisest aastast on varnast võtta.

"Õlul on Itaalias mängides teine tähendus"

Jõululaupäeval istutakse koos Janar Taltsi valdustes. "Loodan, et kostitatakse hea ja paremaga. Janari vanemad andsid mulle Eestist äratulekul paki ka kaasa. Ehk pandi mõned jõuluroad ligi," muigas Kangur. Küsimusele, kas mehed võivad endale kerge õlle ka pidulauas lubada, tuli vastus kiirelt: "Nii spordimehed me pole, et jõuluõhtul endale õlut ei luba. Itaalias mängides on õllel üldse teine tähendus kui Eestis. Meil tuuakse peale igat võitu riietusruumi kast õlut ning kõik võivad endale pudeli kesvamärjukest lubada. Õlu on siinsete tavade ja arusaamade järgi mängujärgselt pigem taastav jook ja ausalt öeldes pole mul selle teooria vastu midagi," lisas Kangur.

Ei kujuta hästi ette eestlaste reaktsiooni, mis võiks kaasneda uudisega, et mõni Eesti professionaalne pallimänguvõistkond lubab meestel riietusruumis õlut juua. Või õigemini, isegi soovitab seda! Itaalias pole see patt ja tegelikult ka Prantsusmaal, nagu selgub tunamullu Villeurbanne´i Asvelis pallinud Kanguri jutust.