B-koondise mängijatele lisandusid mõned kogenumad mängijad nagu Liisi Sokman, Pirgit Püü, Laina Mesila-Kaarmannn, Kaia Kosk ja Mirjam Nikolai. Noorema generatsiooni tähtmängijatest on puudu Kadri-Ann Lass ja Jane Svilberg, kes sõitsid tagasi Ameerikasse, et jätkata seal õppimist-mängimist.

Puudu on ka naiskonna liider ning kapten Merike Anderson, kellega peatreener Jaanus Levkoil on erikokkulepe. "Kuna tema Belgia klubi (sel hooajal osaleb Euroliigas) alustab suhteliselt varakult ettevalmistust, siis leppisime juba kevadel kokku, et Anderson ses laagris ei osale, vaid liitub meiega järgmises etapis - novembri keskpaiga kogunemisel."

"Kahjuks ei saanud ma mingit tagasisidet Jana Rannaveskilt, kuid loodan selle välja uurida. Tema persoon huvitaks mind koondise juures küll. Kuna tagaliinis on meil konkurents niigi tihe, siis Oksana Miiliga on meil jutt, et kui vaja on, siis ta tuleb... Maaja Bratka oli juba mais-juunis meiega, nii et ka edurivis on kindel tegija olemas," jätkas Levkoi.

Peatreener kiitis esimese päeva atmosfääri: "Ei olnud paha pilt, inimesed on ennast piisavalt toonuses hoidnud. Oli selline rõõmsameelne ja entusiastlik õhtupoolik. Tegin oma plaanid teatavaks, lubasin tutvustada eelseisva tsükli taktikalist joonist nii paberil kui videote näol. Selle konkreetse nädala kavas on aga läbi võtta kõik ründemängu puudutavad eri nüansid - oma liikumised, tegutsemise vastase pressingu, maa-ala, kate-kattest mängu vastu jms. Järgmises laagris vaatame üle kaitse ja püüame saada ühtseks võistkonnaks."

Naiste koondise esimene mäng EM-valiksarjas on Eestil 21. novembril võõrsil EM-hõbeda Prantsusmaaga ning kohe seejärel 25. novembril kodus Horvaatiaga.

Esimesel treeningul osalesid Laina Mesila-Kaarmann, Mailis Pokk, Pirgit Püü, Birgit Piibur, Liisi Sokman, Kaia Kosk, Mirjam Nikolai, Janett Perv, Annika Köster, Marit Maaring ja Maaja Bratka.

Erinevatel põhjustel ei osale selles laagris Oksana Miil, Merike Anderson, Valeria Kast, Kerttu Jallai, Kadri Ann Lass, Jane Svilberg ja Jana Rannaveski.