Käesoleval hooajal osalevad meistriliigas Tallinna Ülikool, 1182 Tallinn, Audentese SG/Noortekoondis, AmEst Rapla ja Tartu Ülikool. Esimene mõõduvõtmine hooaja avamängus vanade rivaalide ja mulluste finalistide 1182 Tallinn ja Tallinna Ülikooli vahel toimub juba reedel, 3. oktoobril kell 18.00 Audentese Spordihallis.

“Hea meel on tõdeda, et naiste korvpall on tõusuteel. Seda näitab nii kohaliku Naiste Korvpalli liiga laienemine, kui U18 neidude koondise Euroopa Meistrivõistluste A-divisjoni jõudmine. Tublisid noori korvpallureid on peale kasvamas. Loodan, et tänavu õnnestub Eesti klubidel ühisliigas medalile tulla ja samuti soovin tänada kõiki koostöö partnereid, kes naiste korvpalli toetavad,” ütles Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas.

“Eesti naiskondades on toimunud mitmeid põnevaid vangerdusi nii mängijate kui treenerite osas, milletõttu tõotab hooaeg tulla igati ettearvamatu ja pingeline. Kas Eesti naiskondadel õnnestub tänavu Eesti-Läti ühisliigas medalile tulla ja kas kevadel saame taaskord näha 5 mängulist finaalseeriat?” kommenteeris Naiste liigade juht Kerdu Arbet-Lenear.

Tiitlikaitsja Tallinna Ülikooli treenerite pingil on rollid vahetunud võrreldes eelmise aastaga.
Käesoleval hooajal on peatreeneriks Üllar Kerde ja abitreeneriks Kersti Sirel. Mängijate tuumik on naiskonnal enamjaolt jäänud samaks. Suurima muudatusena tooks välja naiskonna liidri Pirgit Püü siirdumise 1182 Tallinna ridadesse. See eest on mullune Eesti meister end tugevdanud möödunud hooajal RSU/Merksi kuulunud Guna Lagzdinaga.

Samuti on uuenenud 1182 Tallinna naiskonna treenerite duo, kus debüüdi peatreeneri rollis teeb endine tippmängija Howard Frier ja abitreereriks on endine naiste rahvuskoondislane Gerly Kostla. Mängijate koosseis moodustub sarnaselt varasemale peamiselt naiste rahvuskoondise mängijatest, kes pallisid koos ka möödunud hooajal. Lisaks Püüle liitus naiskonnaga ka AmEst Rapla liider Kerli Haas.

Suvel neidude U18 koondise Euroopa Miestrivõistluste A-divisjoni tüürinud Jaanus Levkoi jätkab Audentese SG/Noortekoondise juhendamist. Möödunud hooajal liidritest lahkusid Ameerikasse ülikoolkorvpalli mängima ja õppima Trine Kasemägi ja Jane Svilberg. Eeldatavalt jääb liidriroll tänavu Kadri-Ann Lassi kanda, kes sama rolliga suvisel U18 EM turniiril väga edukalt hakkama sai.

AmEst Rapla naiskonnas treenerite osas muudatusi ei ole, küll aga mängijate koosseisu lisandunud mitmed nii Rapla KK kui BC Star-i U19 mängijad, kellel avaneb võimalus end Naiste meistriliigas esimest korda proovile panna.

Tartu Ülikooli naiskonna tuumik jäi peamiselt samaks, kuid oma ridu on tugevdatud varasemalt Eclexi koosseisu kuulunud Mirjam Nikolaiga.

Ülejäänud Eesti klubide jaoks saab hooaeg avalöögi 11. oktoobril, kui kõik 5 naiskonda sõidavad Lätti sealsete naiskondade vastu end proovile panema. Eesti-Läti ühisliiga jätkub juba kolmandat aastat järjest. Tänavu osaleb liigas kokku 12 naiskonda: Eestist 5 ja Lätist 7. Läti klubidest jätkavad Riia TTT, SK Cesis, RSU/Merks, Vega1/Liepaja, LU, Riia TTT juuniorid ja Läti U16 koondis.

Võistlussüsteem jääb samaks nagu möödunud hooajal. Ühisliiga meister mängitakse välja märtsis toimuval Final 6 turniiril. Eesti meistrivõistluste play-offide aluseks võetakse ühisliiga põhiturniiri lõppjärjestus.