Meie pilgud võiksid aga pöörduda homsele Eurocupi 1/8-finaali avavaatusele, milles Castors Braine püüab võõrsilt võitu prantslannade Flammes Carolo vastu.

Oli kentsakas, et Braine sai 16 hulgas vastaseks sellesama Charleville'i naiskonna, kellega mängiti ka alagrupis. Lihtsalt, reglement näeb ette, et 16 edasi saanud naiskonda reastatakse võitude ja korvide vahe alusel üldies paremusreas ning järgnevalt kohtub esimese asetuse saanud naiskond 16-ga. Nii saigi parim ehk Braine vastu Flammes Carolo, keda võideti alagrupis kaks korda suurelt.

Võidu korral ses paaris on Braine'i vastane halvemal juhul ungarlaste UE Sopron - siis läheb asi juba enam kui põnevaks.

Belgia liigas võitis Braine kodus 10. jaanuaril eelviimasel kohal paiknevat CEP Fleurus't koguni 128:21. Merike Anderson tõi 19 minutiga 9 punkti, lisaks 2 lp, 1rs, visked 4/2, 3/1 ja 2/2.

Liigas on järgmiseks vastaseks 18. jaanuaril võõrsil kümnes Houthalen. Belgia liigas on Anderson toonud keskmiselt 7,6, eurosarjas 10,3 punkti.

"Hoolimata suurtest võitudest ma loen Belgia liigat näiteks võrreldes Bulgaaria liigaga (kus ma enne seda mängisin) kindlalt tasemelt kõrgemaks. Lihtsalt meie ja paari muu naiskonna tase on ülejäänutest parem ja samas me ei lase eduseisu jalga sirgu, seetõttu lõppevad ka paljud kohtumised a la 87:43," selgitas Anderson 1. jaanuaril EKLi kuukirjale antud intervjuus (ilmub tuleval nädalal).

Saksamaa II Bundesliga lõuna regioonis alistas Bamberg nädalavahetusel kodus Weiterstadti 71:40. Liisi Sokman (pildil) sekkus vahetusest, osales 20 minutit ja tõi 16 punkti, lisaks 4 lp ja 2rs, 3 viga, 2 vl ja 2 pk. Visked 7/4, 7/2 ja 2/2. Sokman on klubi resultatiivsuselt teine mängija 12,9 punktiga, lisaks 3,3 lp ja 1,3 rs, äramärkimist tasub kaugvisete protsenti 43,5 (62/27), samuti täpsust vabaviskejoonel - 83 %.

Leedu kõrgliigas on tänaseks juba nelja skohtumises teeninud Kaunase Sirenos-Hoptransi eest mänguaega Ele-Riin Tammik, kes hooaja esimese poole veetis vaid pingil.Eelviimases, kaotusmängus Utena vastu tõi ta seitsme minutiga kolm punkti, viimati, 87:64 kodus võidetud kohtumises Jaunieji Talentai üle viibis eestlanna platsil viis minutit, tegi kolm möödaviset ja võttis kaks lauapalli. Nelja mänguga on minuteid kogunenud nüüd keksmiselt 5,5, punkte 2,3 (visked 9/3).