Eeloleval nädalalõpul saab see aga igal juhul teoks Tartus, kus 11-aastased korvpalli tulevikumehed Eestist, Leedust, Lätist ja Venemaalt võtavad üksteiselt mõõtu Erkmaa Korvpallikooli poolt korraldataval turniiril "Rising Stars" (ingl. k tõusvad tähed).

"Oleme järjepidevalt arendanud suhteid välisklubidega, sest eesmärgiks on pakkuda oma kasvandikele tugevaid mänge erinevate vastastega," rääkis Erkmaa KK üks asutajaid ja peatreener Aivo Erkmaa. "Eelolevale turniirile suutsime komplekteerida üpris huvitava koosseisu ja loodame seetõttu võitluslikke mänge."

14.-16. jaanuarini peetaval jõuproovil konkureerib kokku tosin poiste võistkonda. Lisaks mainitud CSKA esindusele on Venemaalt kohal veel Moskva Gloria, Moskva Timirjazevskaja spordikool, Peterburi Vasilieostrovskaja ja Frunzeskaja spordikoolid, Leedust Panevežys BC, Lätist Ventspils SS "Spars" ja Valmiera BC ning muidugi Eesti selle vanuse paremikku kuuluvad Rapla KK/Stipend, KK Viimsi ja kahe rivistusega Erkmaa Korvpallikool.

"Rising Stars" turniiri matšid algavad Tartus A. Le Coq Sport spordimaja (Ihaste tee 7) kahel väljakul kõigil kolmel võistluspäeval kell 10 - reedel on kavas alagrupi-, laupäeval vahegrupi- ja pühapäeval otsustavad kohamängud.