Enne neid kohtumisi võõrustatakse kolmapäeval kinnises kontrollmängus Soome koondist.

Naiskond on esmaspäevast alates treeninud Tallinnas Saku Suurhallis. Koondis läheb mängudele vastu koosseisus: Pirgit Püü, Maaja Bratka, Birgit Piibur, Janett Perv, Nele Laurimaa, Rosemary Rits, Laina Mesila-Kaarmann, Janeli Lilleallik, Liisi Šokman, Trine Kasemägi, Mariann Adelbert, Sandra Tael.

Koondisest on mitu põhimängijat puudu - Merike Anderson kutset ei saanud, Mailis Pokk ravib Saksamaal vigastust, Mirjam Nikolai sel hooajal ei mängi, Annika Köster toibub endiselt raskest põlvevigastusest.

Kui Eesti jaoks on mängus peamiselt sportlik uhkus ja au, siis mõlema vastase jaoks on kohtumised suure kaaluga. Kes pääseb Prantsusmaa kõrval alagrupist EMile? Hetkel on nii Hollandil kui ka Horvaatial kirjas kaks võitu ja kaks kaotust. Omavahelised mängud on peetud (1:1), seis on +5 Horvaatia kasuks.

Eesti koondise viib kahele viimasele EM-mängule Jaanus Levkoi, kelle jaoks saavad need kohtumised olema ka viimased naiste koondise peatreeneri ametis. Audentese SGst on Levkoi juba lahkunud Läänemaa korvpalli edendama, koondises on teatepulga üleandmine alles ees. Uus peatreener on uue Korvpalliliidu juhatuse valida uue aasta algul.

Vastaste kohta lausus Levkoi: „Horvaatia on võistkond Euroopa esikümne piirimail. Ka teine vastane, Holland, on tugev koondis, heade pikkadega. Nendega oli meil siiski kõige tasavägisem mäng.“