Kuidas sul sellel keerulisel ajal läheb? Kus viibid ja millega oma päevi sisustad?

Minul läheb praegusel ajal üsna rahulikult. Hoian ennast karantiinis ning paljuga peale taastusravi ja seriaalide vaatamise ei tegele. Viibin praegu Maui saarel ja naudin ilusat ilma. Suveks pruuniks loodetavasti.

Kuidas ameeriklased eriolukorraga kohanenud on?

Ameeriklastel on suur paanika kui täiesti aus olla. Igasuguseid eriolukordi on välja kuulutatud ning kõik peavad kodudes olema nagu igal pool mujal maailmas. Suur võistlus on selle peale, kellel kõige rohkem tualettpaberit on.

Vigastasid möödunud aasta lõpus põlve. Räägi pisut lähemalt, mida su vigastus endast kujutab ja kuidas see juhtus?

Tegemist on ACL rebendiga, eesti keeles on see eesmine ristatiside. Juhtus see nii, et peas oli mõte saada erinevatesse top 10 edetabelitesse pealtpanekuga üle vastase, aga siis keha andis teada, et sinna ma ikka ei jõua. Aga tõsisemal toonil rääkides läksin tõesti üle vastase palli pealt suruma. Suutsin vasaku jala maha panna ning kui parema maha panin ja tõukama hakkasin, siis kadus jalg alt ja käis põlves käis pauk. Tegelikult on see haruldane juhus kui antud vigastus tõukamisel juhtub. Enamasti juhtub see just maandumisel.

Milline on taastusravi?

Taastusravi on suuremas osas reie eesmise ja tagumise lihase tugevdamine ning enne seda oli suur rõhk liikuvuse taastamisel. Praegu on mul juba kangiga trennid, kuid peab ettevaatlik olema, et üle ei pinguta. Stabiilsus põlves peab taastuma.

Millises seisus põlv praegu on? Mida saad ja mida ei saa veel teha?

Põlv näeb välja nagu põlv peaks olema. Liikuvus on 97% tagasi saadud, veidike siit-sealt annab tunda, aga see kõik on minimaalne. Lihase toonus tuleb ka vaikselt tagasi. Praegu olen sellises seisus, et saan teha minimaalseid hüppeid ja peaaegu kõiki asju kangisaalis. Järgmise sammuna alustan jooksmisega. Algul masinal, mis tekitab mu keha ümber vaakumi ja nö. alandab kehakaalu, et ma ei paneks kogu massi põlvele ja jalale.

Kuidas end vormis hoiad?

Vormis hoian nagu iga teine sportlane sellel raskel ajal. Kangisaal, sõidan ratast ning teen muid harjutusi, mis veidikenegi arendavad vastupidavust. Muidugi kõige tähtsam on toitumine, mida ma järgin igapäevaselt.

Kuidas mõjus vigastus sulle mentaalselt?

Mentaalselt olin masenduses ainult tund aega pärast vigastust. Peale seda sain aru, et see ei ole küll midagi meeldivat, aga mul on võimalus tulla tugevama ja paremana tagasi. Minor setback for a major comeback. On tõesti pikk protsess, aga ma saan rõhku panna nendele elementidele, milles ma ei olnud enne vigastust kõige parem. Loomulikult igatsen pallimängu ja ootan platsile naasmist.

Millist tuge taastumisprotsessis pakub sulle koduülikool?

Ülikool pakub kõike, mis minu taastusravi parandab ja kiirendab. Pole millestki puudus, mis on suurepärane. Treenerite jaoks olen mina praegu prioriteet.

Uue hooaja alguseks oled rivis tagasi?

Plaan on selline küll. Kahjuks viis see viirus mind treeneritest ja füsiodest kaugemale, seega võib see mõjutada nii mõndagi. Vähemalt on mul siin kohalik füsioterapeut, kes aitab mind kogu protsessiga.