Kalev/Cramo kõige ohtlikuma korviküti Travis Reedi mängust loobumine andis BC Piritale Eesti meistriliiga poolfinaalseeria kolmandas kohtumises suure šansi üllatusvõit sepistada.

Linnaosale au tuua ihkav meeskond juhtis enamiku ajast ja korraks isegi 11 punktiga, kuid lõpuminutil tüürisid Gregor Arbeti, Ed Scotti ja Kristjan Kanguri vabavisked suursoosiku võidule 70:65 ja eduga 3:0 finaali, kus neid ootab tiitlikaitsja Tartu Ülikool/Rock.

“Niisuguseid asju tuleb hooajal ikka ette,” selgitas Kalevi vigastust raviv tähtmängija Martin Müürsepp tasavägist heitlust. “Keskmängija puudumine andis tunda, meil polnud korvi all ohtu. Reedi vaheldumisi asendanud Kedzo ja Kangur on ikka rohkem ääreründajad. Jelic ei jõua 40 minutit uhada.”

Reedi ja matusel käinud Valmo Kriisa eemalejäämisel võttis nii rünnakute juhtimise kui ka lõpetamise ülesande enda kanda Ed Scott. 17 punkti ja viis korvisöötu kogunud ühendriiklase takistamisel jäi BC Pirita hätta.

“Scott pidi olema liider ja ta võttis vastu õigeid otsuseid,” lausus Kalevi peatreener Veselin Matic. “Õnnitlesin meeskonda eduka hooaja puhul. Nüüd tahame kõik meistritiitlit võita, aga selleks peame ühte hoidma. Viimastel päevadel olen üksi meeskonda motiveerinud, aga tiitel on tähtis kogu klubile.”

Erki Kivinuki tabamusest kahandas BC Pirita 24 sekundit enne kohtumise lõppu kaotusseisu kahele punktile. Scotti mõlemad vabavisked läksid korvist mööda, ent palli napsas Dušan Jelic.

“Hea õnne korral võinuksime võita, vastased mängisid taktikaliselt nõrgalt, aga tabasime lõpus kehvasti vabaviskeid,” ütles

BC Pirita peatreener Kalle Klandorf, kes pidas lisaks Kalevi maa-alakaitsele segavaks teguriks ka vastaste karukostüümis maskotti.

“Näitasin kohtunikele mitu korda, et viigu nad karu vabavisete ajal korvi alt minema,” torises Klandorf.