CV järgi olete üks kõrgetasemelisemaid treenereid, kes eales Eesti korvpalliklubi juhendanud. Samas ei mänginud teie võistkond stabiilselt ja oma võimete kohaselt.

Ma ei nõustu selle väitega, sest meie tulemu­sed näitavad kvaliteeti. Burlacu (eelmisel hooajal Kalev/Cramos mänginud ­rumeenlane Catalin Burlacu — Toim.), kes siin kellelegi ei meeldinud, mängib nüüd Itaalias võistkonnas, mis jõudis Euroliigasse ja võitis sealse karikafinaali. Kuid siin ta ei meeldi.

Ja nüüd, pärast kõike juhtunut, ei meeldi ka mina. Aga aeg näitab, kellel oli õigus. Mulle meeldis see tase, mille kaasa tõin ja mida näitasime. Eesti meeskond ­suutis mängida võrdselt Žalgirise, Rytase ja ­teistega, kuigi teadsime, et meie eelarve on palju väiksem.

Tuleb vaadata meie vastu mänginud klubide kvaliteeti ja seda stabiilsust, millega mängisime Eesti meistriliigas. Selle asemel räägivad kõik vaid meie viimastest mängudest. Keegi ei taha rääkida sellest, et kaotasime oma põhimängija (keskmängija ­Travis Reed lahkus enne finaalseeriat vigastuse tõttu — Toim.) ja Balti liiga parima punktiviskaja, kes tuli siia keskpärase korvpallurina, kuid kes läbi minu tahtmise ja õpetuse sellele tasemele jõudis. Mina tegin Reedi “suureks”, mitte keegi teine!

Rääkides Reedist — kõrvalt ­vaadates jäi mulje, et teievahelise tüli põhjuseks oli midagi rohkemat kui vaid tema valutav jalg.

Ei, Reed on suurepärane tüüp. Mul ei olnud temaga kunagi mingit konflikti, see ei vasta absoluutselt tõele. Tal on austus korvpalli ja treeningute vastu. Väga vaikne ja töökas inimene, kellega mul ei olnud kunagi probleeme.

Seda enam tuli tema soov mitte mängi­da suure üllatusena. Reed tuli siia ja sai hästi hakkama.

Igal treeningul jäin temaga viset harjutama, aitasin teda palju. Nii ei saa ma aru ühest asjast — kuidas inimene saab ühe kuu jooksul sedavõrd ­palju muutuda ning otsustab mitte mängida, et mitte oma renomeed rikkuda. See on ­ainuke põhjendus, millega oskan tema käitumist seletada.

Okei, valu. Ta võttis valu vastu tõesti palju tablette. Kuid arst ütles, et ta on valmis, ta saab mängida.

Kas te ei leia, et teie avalikul kriitikal võistkonna liidri suhtes oli meeskonna vaimule oma mõju?

Tegelikult mitte. Tuleb hoopis silmas pidada, et Reed viskas keskmiselt mängus 17-18 punkti ja võttis ligi 8 lauapalli. Seda mitte ainult Eesti liigas, vaid ka tugevate vastaste vastu. Sellise mängija kohta ei ole kerge täita.

Mul oli meie mängu muutmiseks vaid seitse päeva aega. Reedi loobumine tuli kõigile uskumatu üllatusena.