Teist hooaega järjest Kalev/Cramo liidri, kõige edukama korviküti ja ühe parema lauapallide hankija rolli täitnud Reedile teeb vasak sääreluu mitmendat nädalat põrgulikku valu. Füsioterapeut Priit Lehismetsa sõnul tuleks 203 cm pikkuse ühendriiklase jalga lähiajal opereerida ja mängukoormus teeks tema seisundi ainult hullemaks.

“Travis räägib, et tuleb opereerida, aga arsti sõnul pole seda praegu vaja,” jäi Matic enesele kindlaks, et Reed saaks valust hoolimata Kalevit teisipäeval algavas Eesti meistriliiga finaalseerias Tartu Ülikool/Rockiga aidata.

Kalevi mänedžer Remo Holsmer ütles, et Matici jutt pole vale. “Tahame siiski Reedi agendiga veel rääkida, võib-olla siis oskame rohkem öelda,” lisas ta.

Matic möönis, et Reed tõi meeskonda väga palju head. Samas leidis peatreener, et juhtmängija peaks endale tunnistama: just tänu Kalevile sai ta Euroopas tuntuks.

“Nüüd jätab Travis meeskonna nii otsustava finaalseeria eel maha, sellega teeb ta kogu hea kolmekordselt halvaks,” tõreles serblane pettunult.

Kalevi peatreeneri sõnul peavad nad oma taktikat muutma, et Reedi punktisaaki korvata. “See pole kerge, aga suutsime ka hooaja keskel, kui Travis taastus jalaoperatsioonist, hästi mängida,” lausus ta. “Varem ootasime, mida ta otsustab. Nüüd teame, et teda pole.”

Mõnikümmend minutit hiljem Reedile võetud telefonikõne ei andnud siiski lõplikku kinnitust, et 28-aastane keskmängija jääb finaalseeriast eemale.

“Olen raskes olukorras,” tunnistas Reed. “Tahaksin väga mängida, ma ei kavatse mingil juhul tahtlikult finaalist eemale jääda. Aga jalg teeb kogu aeg valu.”

Reed vigastas paremat sääreluud juba enne Kalevisse tulekut Hollandis. Jaanuari keskel jäi ta vigastuse tõttu heitlustest eemale ja veebruari alguses eemaldasid Eesti arstid sealt kruvid.

Märtsi alguses avaldas meekonda aidata tahtnud Reed ise soovi väljakule naasta. Samas tunnistas ta pärast allajäämist Kaunase Žalgirisele, et mängis valuga võideldes. Paranevat paremat jalga hoides langes vasakule jalale suurem koormus ja selle sääreluul tekkis väsimusmurd, mis teda nüüd piinabki.

“Andsin Travisele enne mängu valuvaigistava tableti, siis tuli anda juba kaks ja nüüd hakkas ta juba kolme tabletti küsima,” ütles Lehismets, kelle sõnul peaks igaüks nägema, kuidas Reed vahetusmeeste pingilt tõustes väljakule lonkab.

Kuigi Reed lubas veel kaaluda, kas ta saab finaalseerias kaasa lüüa, on siiski vähetõenäoline, et ta peab õigemaks valu kannatades kuldmedali eest võidelda.

“Valu läheb aina tugevamaks, nii ei saa ju kannatada,” kaitses Lehismets vigastatud kaaslast. “Treener ei saa sellest aru. Reedi jalga tuleb opereerida, Soome arstidega on juba kokkuleppegi saadud.”