“Minu moto ongi mängida, kuni paks daam veel laulab,” lisas Matic.

Kohe mängu alguses 0:6 kaotusseisu jäänud Kalev oli tagaajaja rollis terve esimese poolaja. Ehkki avaveerandi lõpus sisse vahetatud uus mängija, 205-sentimeetrine Horvaatiast pärit Mateo Kedzo tõestas end hea snaiperina ja tabas neli kolmepunktiviset, käristas tallinlaste vilets visketabavus ja loid kaitsetöö kolmanda veerandaja alguses vahe juba 17 punktini.

Ent seejärel sündis Kalev otsekui ümber ja kolmepunktiviskega üllatanud keskmängija Travis Reedi eestvedamisel tehti 24:3 spurt. Neljandal veerandajal enam eduseisu käest ei antud. Kui seljaga korvi poole olnud Reed tabas pimesi tehtud ühekäe viske ja kasutas ära ka teenitud vabaviske, oli eduseis juba piisavalt turvaline — 72:64.

“Mäng näitas, et koostöö uute meestega esialgu lonkab,” rääkis Kalevi kapten Valmo Kriisa, kuid kiitis ka 17 punkti toonud Kedzo viskekätt. “Kasu temast oli küll, valusad kolmesed. Peame õppima teda ka korvi all paremini kasutama.”

Vana tuttava Howard Frieri ja vigastuspausilt naasnud Tanel Soku lisandumine kärpisid Kalevi senise suurima punktitooja Marlon Parmeri mänguaja pea olematuks.

“Parmer muudkui põrgatab palliga, ei taha kuulata mu juhised ega mängida kaitses. Loodan, et ta sai oma õppetunni täna kätte,” kritiseeris Matic Parmerit. Kalevi suurimad punktitoojad olid eile Reed 26, Kedzo 17, Sokk 13 punktiga.