Kalev/Cramo juhtis viimasel kolmel minutil kolm korda ja Marlon Parmeril oli võimalus 52 sekundit enne lõppu eduseisu 89:88 suurendada. USA tagamängija tabas kahest vabaviskest ühe ja Goran Juraki tabamusest tuli 90:90.

24 punkti kogunud Travis Reedi viimane vise ei tabanud ja kaks sekundit enne lõppu takistas Kalevi keskmängija Marko Popovici vea hinnaga. Horvaadi esimene vabavise kindlustas Žalgirisele Balti liigas seitsmenda võidu ja viis Kaunase meeskonna ainuliidriks.

“Tõsiasi on, et meie tabelis pole kolm võitu ja neli kaotust, vaid kaks võitu ja viis kaotust, mis ei tee olukorda roosiliseks,” teatas Matic.

Samuti pole Matici sõnul mingit põhjust arutleda, kas Kalev on viimasel kolme nädalaga tõusnud uuele tasemele ja hooaja alguse ligadi-logadi seisu täielikult ületanud.

“Ma ei mõtle mingist tasemest, mõtlen järgmiseks mänguks valmistumisele,” lausus Matic. “Kõige tähtsam, et pallurid oleksid terved ja saaksid meeskonda aidata.”

Kaunasesse ei saanud sõita õlavigastust raviv Tanel Sokk ja kohtumise eel teatas Gregor Arbet, et teda vaevab kõhuvalu. “Küsisin Gregorilt teisel poolajal, kas ta saaks mängida, ta vastas eitavalt,” ütles Matic. “Teisipäeval seisab ees eurosarjamäng, Arbeti kaasalöömine oleks väga vajalik, aga ei tea, kas ta jõuab lühikese ajaga kosuda.”

Neljapäeval Euroliigas Ljubljana Olimpija 91:72 ja laupäeval suures vastasseisus koduse rivaali Vilniuse Lietuvos rytase 80:72 alistanud Zalgirisel ei teinud kaasa ameeriklased Marcus Brown ja LeJuan Collins, kes kannavad meeskonnas suurt koormat. Kuigi mängu algus veeres Kalevil järjekordselt allamäge ja korraks suurenes võõrustajate edu neljateistkümnele punktile, ei saanud nad loota kerget saaki.

“Vastastel jätkus kahe põhimehe eemalejäämisele vaatamata rohkesti tipptegijaid,” ütles Matic. “Kuid saime oma koostöö üha paremini käima ja läksime mitmel korral juhtimagi.”

Üle-platsi-meheks tõusis Kristjan Kangur, kes panustas 25 punkti ja kaksteist lauapalli. Kalevi juhi Ivar Valdmaa sõnul tegutsesid kasulikult ka Reed, Valmo Kriisa ja Parmer. Kalevit vedasid alt vabavisked: 21-st viskest tabas 14, vastasel 18-st 15.

Arbetit algviisikus asendanud Howard Frier langes alguses ansamblist välja, kuid kolmandal veerandil sekkus tulemuslikult — surus korra palli ülalt korvi, viis kolmepunktiviskega meeskonna juhtima ja rassis ka kaitses.

“Howard suutis pärast kehva algust end leida, ehk hakkab ta meeskonnaga kohanema,” ütles Valdmaa, kes avaldas lootust, et Kalevi hea mänguseeria toob homseks kohtumiseks ULEB-i Cupil Hispaania meeskonnaga Gran Canaria Rocca al Mare suurhalli rohkem publikut.