USA 68 parimat ülikoolimeeskonda sisaldav turniir peetakse sellest nädalast 3. aprillini ning võiduks tuleb parimal meeskonnal järjest jagu saada kuuest vastasest, kusjuures kõik vastasseisud peetakse üheainsa mänguna. NCAA turniir on USA spordiaasta üks oodatumaid ning ettearvamatumaid sündmusi ning kõik matšid leiavad laialdast ja üleriigilist kajastust.

Esimeses faasis jaotatakse meeskonnad nelja regionaalsesse sektsiooni, kus 16 tiimile antakse asetused, mille järgi kohtub esimese asetuse saanud meeskond 16. asetusega, teise asetusega tiim 15. asetusega ja nii edasi.

Kotsar ja South Carolina (põhihooajal 22-10) on asetatud idatsoonis seitsmendana, mis viib nad esimeses matšis kokku kümnenda asetusega Marquette'iga, kes kogus põhihooajal 19 võitu ja 12 kaotust. Edu korral võib teises ringis vastaseks tulla teise asetusega mainekas Duke, kes läheb esimeses mängus kokku Troyga.

Rauno Nurger ja Wichita State (30-4) alustavad oma turniiri lõunatsoonis kümnenda asetusega, minnes esimeses ringis vastamisi Dayton Flyersiga (24-7). Edu korral võib teises ringis vastaseks tulla teise asetusega Kentucky Wildcats.

Nii South Carolina kui Wichita State peavad esimese raundi mängu 17. märtsil. Vaata kogu turniiritabelit siit.