Viiendat korda toimuv NG Mini Cup on ametlikult FIBA Europe egiidi all toimuv noorteturniir ning sellega ka omataoliste seas esinduslikem. Sel korral toimuvad mängud Tartus, kuna korraldusmeeskonnas on lisaks Virumaa Pallimängude Koolile ka Tartu Ülikooli Korvpallikooli ehk endise Rocki Korvpallikooli inimesed.

„Turniiri tase on kõrgeim, mida Eesti noorteturniirid pakkuda saavad, sest miks muidu võtavad meie turniirist aastast aastasse osa omaealiste tippu kuuluvad noortemeeskonnad A. Sabonise Korvpallikoolist (Kaunas, Leedu), Admiraliteiskaja Korvpallikoolist (St. Peterburg, Venemaa), Riia Korvpallikoolist jpt. klubidest,“ iseloomustab turniiri direktor Kalev Trumm. „Et me sel aastal oleme kolinud Rakverest Tartusse, lisab turniirile jällegi uue taseme, kuna võistkondi mahub rohkem, mängupaigad on rohkem koos ja melu on suurem.“

Tartu Ülikooli Korvpallikooli poolelt turniiri korraldamisega seotud Andres Ottender hindas kõrgelt noortevõistkondade võimalust oma kodusaalides mängida nii esinduslike vastastega. „Tartu Ülikooli Korvpallikooli võistkondade jaoks on see algava hooaja eel suurepärane võimalus võrrelda ennast lähiriikide ja ühtlasi ka regiooni parimate korvpallikoolidega,“ sõnas Ottender. „Et mängud toimuvad meie kodulinnas ja kodusaalis annab küll väikese eelise, aga konkurentsi arvestades ja realistlikult vaadates oleks pääs kohamängudele meie jaoks korralik tulemus.“

Igal aastal on turniiril olnud ka oma patroon. Selleaastase turniiri üle vaatab oma isaliku pilguga nii mängija kui treenerina tartlaste südame võitnud korvpallilegend Gert Kullamäe. Seda nii ülekantud kui otseses tähenduses, sest tema poeg Kristian Kullamäe võtab turniirist osa Audentese meeskonnas.

NG Mini Cup toimub seitsmes vanusegrupis (1993, 1994, 1996, 1997, 1998, 1999 ja 2000) 72 meeskonna osavõtul nelja spordihalli kaheksal mänguväljakul:

1. Tartu Ülikooli spordihoone (Ujula tn. 4, Tartu) – 1993, 1997, 1998, 1999
2. Turu tn. spordihoone (Turu tn. 8, Tartu) – 1994, 1996
3. Tartu Kutsehariduskeskuse spordihoone (Kopli tn. 1, Tartu) – 2000
4. Tartu Kesklinna Kool (Kroonuaia 7, Tartu) - 1998