Ürituse avab Eesti Spordiselts Kalev peasekretär Vello-Rein Ojavere, kes pärast sõnavõttu viskab lahti ka noorte trikikorvpallurite showmängu hüppepalli.

Viis viie vastu tänavakorvpall sai alguse 1999. aastal ning läbi aegade on sellel osalenud kogu Eesti korvpalli koorekiht, näiteks Eesti koondise ja meistriliiga mängijad nagu Gregor Arbet, Kristjan Kangur, Janar Talts, Sten-Timmu Sokk, Victor Conzales, Tanel Kaljula ja paljud teised.

Eelmisel suvel võttis palliplatsil üksteiselt mõõtu üle 400 palluri ligi 5000 kaasaelaja silme all.

Tegemist on mänguga, mida mängitakse viieliikmelistes võistkondades üle kogu platsi. Reeglid on üldjoontes samad, mis tavakorvpallil, kuid suur rõhk on asetatud mängija meisterlikkusele, trikkidele, kaitsja petmisele ja pealtpanekutele. Erinevalt tavakorvpallist võivad selle formaadi puhul kohtunikud ka mõningate mänguvigade kohapealt silma kinni pigistada.

Igal etapil saab osaleda 12 võistkonda eelregistreerimisega võistluse kodulehel. Arvestust peetakse täiskasvanute ja juunioride (1989 sündinud ja nooremad) klassis eraldi. Ühe kohtumise mänguaeg on 2x10 minutit ning finaali pääsevad etapi kaks paremat võistkonda.

Juunioride klassis pääseb lõppfinaali iga etapi võitja. Kokku osaleb augustis peetavatel finaalmängudel kaheksa meeskonda, mille hulgas kaks juunioride võistkonda. Lisainfo ürituse ja võistlusele registreerimise kohta veebilehel www.streetball5on5.net.