"Tänavakorvpalli on Eestis mängitud 1993. aastast, Eesti meistrivõistluste egiidi all viimased 8. aastat," rääkis võistluste korraldaja Reigo Kimmel. "Lisaks osalejate arvu tõusule on tõusnud ka rahvusvaheline tunnustus ja tähelepanu, sest tänu Sprite turniirile on Eesti üks väheseid riike, kes saab kahe nädala pärast Mosvkas toimuvale FIBA 3X3 maailmameistrivõistlustele välja panna nii meeste kui naiste võistkonna", hindas Kimmel.

Sprite 3x3 tänavakorvpalli meistrivõistlused toimuvad sel aastal 5 põhivõistluse ning 4 boonusturniiriga, mis lisaks Tartule mängitakse veel Rakveres, Otepääl, Tabasalus, Pärnus, Kanepis ja Saaremaal. Turniiri lõpetab augustis Vabaduse väljakul toimuv 2-päevane finaalvõistlus, kus selgub, kes sõidavad FIBA maailmaturnee etapile Prahas.

Suvise Sprite tänavakorvpalli auhinnafond on Eesti spordiüritustest üks suuremaid, koguväärtuses üle 40 000 euro. Auhinnalaual on Philipsi audiovideo ja kodutehnika, Converse jalatsid Sportlandilt, Spalding, NIKE ja AND1 spordivarustus, Triobeti auhinnad, Kaubanduskeskuste kinkekaardid ning Saku joogid.

Toyota paneb igal etapil keskjoone viskevõistluse auhinnaks välja uue Toyota Auris Touring Sports Hybridi kasutusõiguse, Vabaduse väljakul toimuval etapil on keskjoone võistluse auhinnaks reis Sprite`i kulul NBA showmängule Londonis.

Kogu suviseks hooajaks on võistkond võimalik soodushinnaga (200 eurot) registreerida veel täna, laupäevasele Tartu etapile saab võistkonna registreerida kuni kolmapäevani: http://tanavakorvpall.ee