Cipruss lõpetas Tarvaga lepingu poolte kokkuleppel eelmise aasta alguses eeldusel, et klubi maksab talle kompensatsiooni, kuid Gintersi sõnul tehti seda vaid osaliselt, kirjutab delfi.lv.

"Eesti klubi maksis kokkulepitud summa vaid osaliselt ning eiras seejärel meie katseid uue kokkuleppeni jõuda. Meil ei jäänud muud üle, kui pöörduda korvpalli arbitraažikohtusse, mis on Kasparsi nõudeid täielikult tunnustanud ja kohustanud Tarvast summa välja maksma," rääkis Ginters.

Kuna FIBA arbiraažikohus ei ole veel otsust oma koduleheküljel avaldanud, ei saanud Ginters korvpalluri kasuks välja mõistetud summat avalikustada.

Tarva mänedžer Madis Šumanov ütles Delfile, et klubi juhtkond hakkab seda teemat arutama lähipäevil. "Hetkel on veel vara midagi kommenteerida. Istume peatselt maha ja peame aru, kuidas ja millise maksegraafiku alusel on seda kõige parem lahendada," sõnas Šumanov. Seda, kui suure summaga on tegemist, ei soovinud mänedžer avalikustada.

Šumanov lisas, et jurist Gintersi väide, et Tarvas lükkas nende pakutud ettepanekud tagasi, vastab küll tõele, kuid Ciprussi esindajate pakutud variant oli ka täiesti vastuvõetamatu. "Cipruss tuli meile see hooaeg vigastatuna, see on üldse üks inetu teema...," jäi Šumanov napisõnaliseks.

Cipruss mängis Tarva ridades hooajal 2011/12 ja pärast seda ka pool hooaega 2014. aasta septembrist kuni detsembrini.

Kaspars Cipruss ja Andres Sõber