Sarja osavõistlused toimuvad lisaks Tallinnale ka Tartus, Rakveres, Otepääl, Tabasalus ja Pärnus. Võistluse finaalid toimuvad augustis, kui Vabaduse väljakul selguvad Eesti meistrid 9 võistlusklassis alates 12-aastastest poistest kuni meistriliiga meesteni.

"Kutsume kõiki põnevatest korvpallilahingutest osa saama", innustas võistluste korraldaja Reigo Kimmel, kelle sõnul ootavad nad sel suvel huviga Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) ametlikku kinnitust FIBA taotlusele lülitada 3x3 korvpall 2016 aasta Rio de Janeiros olümpiamängude kavva. "Septembris Indoneesias toimuvatele U18 3x3 maailmameistrivõistlustele valitakse mängijad nende seast, kes suvel Sprite tänavakorvpallisarjast osa võtavad, kindlasti ka esindustiim olümpiale peab olema 3x3 korvpalli kogemuse ja karastusega", rääkis Kimmel.

Korvpalliliitude katusorganisatsioon FIBA on loonud eraldi 3x3 korvpallurite ametliku keskkonna www.3x3planet.com, milles tänavakorvpallurid saavad võrreldada oma tulemusi ja ränkingut nii kogu maailma kui kohalikul tasandil ning kuhu on lisatud kõik ametliku tunnustuse saanud turniirid, teiste seas Sprite 3x3 tänavakorvpalli Eesti meistrivõistlused.

Eesti meistrivõitluste egiidi all toimub tänavakorvpallisari alates 2006. aastast, teiste seas on tänavakorvpallis Eesti meistriks tulnud Rain Veideman, Rait-Riivo Laane, Illimar Pilk, Mihkel Kurg jpt. Sarja avavõistlus toimub 18. mail Tallinnas, Lasnamäel Mustakivi Auto parklas.

Mängude algus on noorteklassides kell 11:00, vanemates võistlussarjades kell 13:00.