Septembris oli Ratas veel seda meelt, et tema kandideerimine sel korral jääb ära. Mis sundis teda meelt muutma?

"Viimase kahe-kolme kuu jooksul on peetud väga intensiivseid läbirääkimisi erinevate Eesti spordis tegutsevate, eeskätt korvpalli alal töötavate inimestega. On tulnud nii siit kui sealt ettepanekuid, et ma võiksin kandideerida. Nii see otsus on küpsenud," rääkis Ratas Delfile.

Ratas on olnud korvpalliliidu noortekorvpalli juht ning kuulub praegugi alaliidu juhatusse.

"Isiklikult motiveerib mind kandideerima esiteks see, et tegemist on spordialaga, mida ma ise olen kõige kauem teinud. Teiseks see, et ma olen töötanud liidus noorte alal, oman ka kogemust liidu juhatuses. Kuid kõige rohkem tõukab mind tagant tõsiasi, et korvpall on väga emotsionaalne mäng ja Eesti rahvale väga palju andnud. Ta on sport, mida armastatakse nii Eestis kui ka maailmas. Kindlasti on oma osa ka selles, et ta on võistkonnaala, mis tähendab, et tuleb alati arvestada kaaslasega, kes platsil mängib," lausus Ratas.

Oma programmi kavatseb Ratas avalikustada järgmise nädala jooksul.

FIBA korvpallikomissar Atso Matsalu teatas oma kandideerimisest juba mai alguses, mis Ratase arvates annab talle ka suure eelise. "Matsalu on kindlasti väga väärikas kandidaat ja omab suuri teeneid Eesti korvpallis. Atso ütles selle, et ta kandideerib, välja juba kevadel. Sellest tulenevalt on ka ta eeltöö palju suurem. Aga eks 17. detsembril ole asi selge," pidas Ratas ka enda šansse alaliidu juhiks saada päris suureks.