“Ilmselt tuleks astuda sama samm mis Vene aja lõpus — üks “koll” tuleks kodustada. Paljudes riikides on seda teed mindud,” teatas Kuusmaa, kirjutab Eesti Päevaleht. “Meie noored hakkavad suhteliselt hilja kaela kandma.”

“Kõik ju loodame, et Eesti koondis jõuaks finaalturniirile,” arutles Kuusmaa. “Kahjuks on ka teised riigid saanud võimsamaks. Kunagi naersime rootslaste ja soomlaste üle, aga nüüd mängivad mitmed põhjamaalased Euroopa klubides ja koondis on korralik. Nende noored sirguvad jõudsalt.”

Omaaegne Eesti koondislane Indrek Rumma pidas küll Tiit Soku koondise taktikat targaks ja välisklubides kogemusi hankinute silmaringi suureks kasuks, kuid arvas, et koondisel ei oleks finaalturniiril palju pakkuda. “Euroopa tippmeeskonnad on võimsamad, tase väga ühtlane ja see käiks meie paremikul üle jõu,” ütles ta.

Sama meelt on ka Riho Soonik, kes kardab, et mäng rebeneks just korvi all.

“Koondisel pole niisugust pikkade valikut, nagu oli meil — Metstak, Babenko, Karavajev, Saksakulm,” võrdles Soonik praegust koondist 1993. aastal EM-finaalturniiril kuuenda koha saavutanud meeskonnaga.