Saadet veavad spordiajakirjanik Ivar Jurtšenko ja korvpalliasjatundja kõige laiemas tähenduses Gert Kullamäe. Külalisena on sel korral stuudios Tanel Tein, kes on võtnud südameasjaks Tartu korvpalli esindusmeeskonna kõrgemale tasemele viimise.

Tein kuulub initsiatiivgruppi, kes alles hiljaaegu registreeris Rocki korvpalliklubi. Just Rocki aegasid Tein Tartu korvpalli tagasi tahaks. Siis oli korvpallimeeskonna vedajates ambitsiooni ja klubil raha. Praegu ta seda ei näe, vähemalt mitte piisaval hulgal. Lisaks veel juriidilised nüansid kui Tartu esindusklubi jääb "kinni" Tartu Ülikooli rüppe. Vaja oleks teistsugust lähenemist.

Igas saates on ka küsimusmäng ja 50 eurose auhinna paneb välja Sportland. Pane vastus teele e-mailile: pihtaspohjas@delfi.ee. Samale aadressile võib saata ka küsimusi.

Kuueteistkümnenda saate küsimusmängu võitis fortuuna soosingul Morten Õunpuu. Palju õnne! Küsisime, mitu aastat või hooaega juhendas Anatoli Krikun praeguse Soome NBA mehe Lauri Markkaneni isa Pekkat. Õige vastus oli kaks hooaega või kolm aastat (1996-1998). Markkanen mängis siis Helsinki ToPo meeskonnas, kus Krikun oli abitreener. Seekordne küsimus puudutab Tanel Teini.

Kuula ka teisi "Pihtas Põhjas" podcaste SIIT!