EM-finaalturniir peetakse kas augusti lõpus või septembri alguses. Saksamaa puhul toimuvad alagrupimängud Kölnis ja otsustavad kohtumised Berliinis.

"Tänan kõiki kandideerinud riike suurepärase töö eest. Kõik seitse kandidaati olid sarnase tugevusega," ütles FIBA Euroopa osa president Turgay Demirel enne tulemuste avaldamist.

Eestis oleks matšid toimunud Tallinnas Saku suurhallis, mille mahutavust oleks vajaduse jooksul saanud suurendada 8200 istekohani. See oleks maksma käinud miljon eurot. Rahvusvaheline korvpalliliit FIBA on seni nõudnud, et saali peab mahtuma vähemalt 10 000 inimest.

Lisaks Eestile jäid FIBA Euroopa osakonna juhatuse otsusel korraldusõigusest ilma valitsev Euroopa meister Sloveenia ja Ungari.

Igal riigi esindusel oli enne juhatuse koosolekut aega 10 minutit esitleda oma visiooni, millele järgneb viieminutiline küsimuste-vastuste voor. Eesti delegatsiooni kuulusid Eesti Korvpalliliidu president Jaak Salumets, peasekretär Keio Kuhi, liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa, juhatuse liige ja Eesti korvpallinaiskonna peatreener Janne Schasmin, turundusekspert Oliver Läll ja kettaheite olümpiavõitja ning korvpallisõber Gerd Kanter.

Gruusia oli Münchenisse toonud aga tõelise raskekahurväe, sest kohal olid president Salome Zurabišvili ja Euroliiga täht Tornike Šengelia.

Eesti korvpallureid võib eduka valiksarja korral siiski 2021. aasta EM-il näha. 24 kohast on vabad veel 20, valiksari algab 2020. aasta veebruaris.