Kui möödunud aasta finaal kulges punt-punkti heitluses, siis sel korral kasvatasid moskvalased pidevalt eduseisu. Lõppskoor 76:57. Nii viidi Viimsi Sügisturniiri võidukarikas peale aastast vaheaega taas Moskvasse.

Kolmanda koha mängus, võõrustajate, KK Viimsi ning lätlaste Jūrmala/Ķeizarmežs korvpallikooli vahel, haarasid lõunanaabrid kohe initsiatiivi ning hoolimata treener Valdo Lipsu ja Viimsi poiste püüdlustes, lätlased edu enam käest ei andnud. Lõpuvileks näitas tabloo 45:62.

"Hoolimata viimase mängu nõrgast algusest võib meie esitustega kindlasti rahule jääda. Võtsime kaks head võitu ning saime veel lisaks kolm võitluslikku mängu. Kuigi numbriliselt see ehk ei kajastu, olid meil ka viimases kohtumises omad võimalused,“ sõnas meeskonna peatreener Valdo Lips.

Kolmas turniiril osalenud Eesti meeskond, treener Johan Kärp`i juhendatav KK Paulus alistas kohamängus idanaabrid Sankt-Peterburgi Vasileovstrovskaja tulemusega 43:38.

“Esimene ümmargune juubel on seljataga. Hoolimata ülitihedast kalendrist osales turniiril kaheksa heal tasemel meeskonda, kes said häid mänge. Kõik külalised jäid nii sportliku poole, kui ka muude platsiväliste tingimustega väga rahule, sh korraldasime meeskondadele ka linnaekskursioonid,” tähendas Sügisturniiri peakorraldaja Tanel Einaste. “Tahan tänada kõiki treenereid ja mängijad, lapsevanemaid, kolleege, toetajaid ja koostööpartnereid, kes kümnenda korvpallipeo toimumise võimalikuks tegid.” Viimsit külastas üle 100 väliskülalise Moskvast, St.Peterburist, Riiast.

Viimsi Sügisturniir 2014 paremusjärjestus, meeskondade treenerid:

1. BS Trinta (Moskva, RUS). Treener: Sergei Milke
2. BC Tarvas/Rakvere SK (Rakvere, EST). Tõnis Putko
3. Jūrmala/Ķeizarmežs (Jurmala, LAT). Janis Butans
4. KK Viimsi (Viimsi, EST). Valdo Lips
5. BS Trinta 2 (Moskva, RUS). Sergei Milke
6. Школа 31 (St.Peterburg, RUS). Aleksandr Poljakov
7. KK Paulus (Pärnu, EST). Zilvinas Strazdas
8. St.Peterburg VO (St.Peterburg, RUS). Aleksandr Poljakov

Parimaid noorkorvpallureid autasustasid Viimsi abivallavanem Mati Mätlik, Nike esindaja esindaja Mari-Liis Puusalu ja Korvpalliklubi Viimsi juhatuse liige Tanel Einaste.

Turniiri toetasid: Viimsi vald, Acme, Nike, Sportland, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu. Külalised majutas ja toitlustas SPA Hotell Lavendel.

Kossupoistele lisasid energiat Black&White stuudio tantsutüdrukud. Publikumänge toetas Viimsi Peetri Pizza.