Üks iseloomulik moment laupäevasest kohtumisest koduse rivaali Kalev/Cramoga: Gert Kullamäe sättis oma jalad juba kolmepunktiviske joone taha, tõstis käed viskevalmis ja meelitas Kristjan Kanguri end segama, kuid söötis hoopis korvi alla vabaks jooksnud Brian Cusworthile, kes surus kiirrünnaku finaaliks palli ülalt korvi. Kaitsesse joostes ilmus Kullamäe näole lõbus muhelus.

Tartlaste lahkele söötmisele tuginev ladus koostöö jättis kalevlased kaitses hätta ja kogu kohtumise juhtinud Rock võitis 81:73. Koostöötahe andis Rockile 16 korvisöötu.

“Meil on mõnus punt, keegi pole kade,” lausus 15 punkti ja viis korvisöötu panustanud Kullamäe. “Kellelgi pole vaja midagi tõestada ja oma statistikat taga ajada. Naudime, kui saame palli anda paremal positsioonil kaaslasele. Me tahame olla tugevad meeskonnana.”

Kui liita Rocki võiduseeriasse ka KK Pärnu ja Triobet/Dalkia alistamine enne jõule, on tartlased alates 8. detsembrist peetud kümnest mängust saanud üheksa võitu. Sinna hulka kuuluvad kaks Kalevi alistamist. Ainus kaotus 91:93 tuli BC Šiauliailt.

“Meie enesekindlus on tõusuteel,” ütles 16 punkti ja seitse lauapalli kogunud Cusworth. “Kontrollisime Kaleviga mängides rütmi ja hoidsime palli hoolsalt. Ent tunneme, et me pole veel jõudnud sinna, kus võiksime olla. Loodame võiduseeriat jätkata.”

Suurepärase hoo ja enesekindluse leidnud Georgi Tsintsadze on jaganud viimases kümnes kohtumises kokku 51 korvisöötu. Tanel Sokk ei leidnud nobeda grusiini peatamisel võtit.

“Tsintsadze on lausa fantastilises hoos, lisaks on ta tore kaaslane,” ütles Kullamäe. “Aga sööta meeldib ka teistel. Mida rohkem koostööga ohtlikke momente tekitame, seda raskem on vastasel meid katta.”

Kõrge kasuteguriga tegutsevad Kullamäe ja Tanel Tein, kelle väljakul olles oskavad kaaslased õiges suunas liikuda ja paremat kohta valida. Kui Vallo Allingu läks katte panekul valesse kohta, sai ta kohe Teinilt noomida.

Vaid üks statistikanäit tõmbas peatreener Üllar Kerde kulmu kipra. Rock sooritas 39 kahepunkti- ja 22 kolmepunktiviset. Ta leidis, et korvi alt tulnuks sagedamini rünnata.

Homme võõrustab Rock FIBA EuroCupi alagrupimängus Saloniki PAOK-i, keda kuu aega tagasi Kreekas võideti 69:58. Võidu korral kindlustab Tartu meeskond grupis vähemalt teise koha ja pääsu veerandfinaali.

“Meil on ees veel mitu tähtsat mängu,” hoidus Kerde eufooriast. “Meil on hooajal 60 mängu ja 60 astet tuleb tõusta, alles siis oleme tipus.”

Kerde sõnul vajab meeskond aega uute kombinatsioonide õppimiseks, sest vastased on nende liikumised juba selgeks saanud ja vana rasvaga kaua edulainel ei püsi.