„Viies võit tõstaks meid veel kõrgemale, see suurendab män­gu tähtsust,” ütles Kalev/Cra­mo peatreener Nenad Vucinic Eesti Päevalehele.

„Kuigi võinuksime rohkemgi võita, seisame Balti liigas hästi. Aga lõdvaks ei tohi lasta, sest siis saad kohe karistada.”

Avaringis on pealinlastel vaid kaks, teises ringis aga seitse koduväljakukohtumist. Rocki mängukalender on vastupidine — nad naudivad oma fännide tulist toetust avaringis seitsmes ja teises ringis kahes mängus.

Tartlased vajavad võitu isegi rohkemgi, ja võõrustajate võiduusku toidab omavaheliste mängude statistika — Rock on jäänud peale seitsmes kohtumises järjest.

„Kui keegi on saanud seitsmes mängus järjest peksa, peavad nad meid kindlasti kartma!” hüüatas Rocki kapten Gert Kullamäe.

Veel eile kimbutasid nii Rocki kui ka Kalev/Cramo korvpallureid haigused ja vigastused. Kõige valusamalt võib löögijõule mõju­da Rocki mängujuhi Giorgi Tsintsadze trauma. Külmetushaiguse tõttu ei saanud harjutada Tanoka Beard ja Sten-Timmu Sokk Rockist ning Josh Pace Kalev/Cra­most. Kalevlane Tanel Sokk on hüppeliigese vigastuse tõttu veel paariks nädalaks rivist väljas.

„Kui Pace’il tõuseb palavik, vaevalt ta mängib,” ütles Vucinic. „Teised peavad sel juhul rohkem pingutama. Detsembris on alati üks hooaja raskemaid momente. Peagi tuleb jõulupuhkus, eriti vajavad seda Eesti koondislased, kes pole juulist saadik hinge tõmmanud.”

Teisipäevases eurosarja kohtumises Bologna Virtusega löögi vastu keha saanud Tsintsadzet vaevab küljelihasevenitus. „Kui Giorgi saab, teeb kaasa, aga kindlasti osaleb ta teisipäevases eurosarjamängus,” lausus Ni­gol. Õh­tusel treeningul osalesid nii Tsintsadze, Beard kui ka Sokk. Abitreener Indrek Visnapuu arvas, et nad tulevad ka täna väljakule.

Gaas põhja!

Eesti klubide hea seis Balti liigas ja võimalusterohke start FIBA EuroChallenge’i turniiril kruvib ootusärevust. Vaid Vilniuse Lietuvos rytas tundub minevat oma teed, kõigi teiste, ka eelarvekriisi tõttu mitme tippmängijata jäänud Kaunase Žalgirisega suudavad Eesti klubid rinda pista.

Nii Rockil kui ka Kalev/Cra­mol seisab üheteistkümne päe­va jooksul ees neli olulist kohtumist — kaks Balti liigas ja kaks eurosarjas. Mõlemad eurosarjaheitlused on ülikaalukad, sest võidu korral jääb võimalus jõu­da alagrupis kahe parema hulka ja teisele etapile.

„Oleme oma meeskonnaga jõudnud niisugusele tasemele, et ei pea ühelegi vastasele alt üles vaatama,” ütles Kullamäe. „Meil on piisavalt hea koosseis. Oskame teha piisavalt korralikku kodutööd. Koduhallis ei peaks me kedagi kartma ega kardagi. Seepärast tegi kaotus Virtusele äärmiselt kurvaks.” Kodus kaks kaotust järjest saanud tartlased püüd­sid võidulainele hüppamiseks oma vigadest lahti saada.

„Midagi hullu pole, alt vedasid pisinüansid,” kahetses Kullamäe. „Väikesed ebakõlad rünnakul, ap­pimineku unustamine kaitses — nii olemegi kaotanud. Kui niiviisi järjest kaotad, muutud hellaks.” Kalevlastel tuleks otsida vasturohtu unisevõitu mängu alustamisele, mis maksis viimati valusalt kätte eurosarjamängus BC Kiieviga.