„Nagu kõik teavad, liigub kanepit ühiskonnas viimasel ajal suhteliselt palju ja ei tasu arvata, et ta ka sportlastest täiesti mööda läheb. Sooritusvõimele ta kindlasti suurt midagi juurde ei anna, pigem on ikka tegemist ergolüütikumiga, mis tekitab ekstaasi ja eufooriat.

Pallimängijale oluline koordinatsioon võib hoopis halveneda, ent samas on indiviidist sõltuvalt ka võimalik, et lisanduv agressiivsus ja julgus tulevad kasuks. Ent tõenäoliselt on antud juhul siiski tegemist pigem sportlase hooletusega,“ rääkis Port.

Zeidaksi juhtum läheb edasi tavapärast dopingujuhtumi rada: esmalt proovi kontrollimine, seejärel seletused ning lõpuks võimalik karistus.
Kui selles protsessis pole midagi erilist, siis küll on uudne tõsiasi, et Eesti pallimänguliigas osalev sportlane keelatud ainega valemänguriks osutub. „Meie testimiste kultuur on veel väga noor ja õhuke, pallimängudes eriti – oleme seni keskendunud individuaalalade tippsportlastele. Seda arvestades on too juhtum kindlasti samm õiges suunas.“