Teie olete meeldiv erand, et üritate ka Euroopas läbi lüüa. Miks Eesti korvpallurid ei taha piiri taga mängida?

No seda peab kõige pealt nende enda käest küsima. Kuigi need, kes mängivad Kalev/Cramos või Tartu Rockis, siis nende kallal ju väga norida ei saa, kuna head väljundid on Balti liiga ning erinevad eurosarjad, millest nad osa võtavad. Suurt rolli mängib ka see, milline agent sul on, kes otsib sulle piiri tagant vastavaid pakkumisi, mis võiks sulle sobida.

Milliseks pead enda hetke vormi ja võimalusi Prantsusmaal? Arvad, et mängid järgmine või ülejärgmine aasta tugevamas meeskonnas kui Asvel?

Enda hetke vormi kallal nuriseda ei saa, sest siin käib tõsine töö ja mingi hetk peab see ju ka hakkama vilja kandma. Järgmise hooaja kohta on hetkel väga raske midagi ennustada, kuna käesolev hooaeg tuleb pikk ning üritan esialgu sellega ühele poole saada. Loomulikult tahaks astuda veel ühe sammu edasi, aga seda näitab juba tulevik.

Klubi hooaja avamisel oli kohal ka Tony Parker. Kas õnnestus temaga suhelda ja mis mulje ta jättis?

Kahjuks temaga kohtuda ei õnnestunud, kuna Prantsusmaa koondis oli just saanud edasi EMile ning eks siis oli eelmine õhtu vähe pikemalt see tähistamine läinud. Parker magas veidi sisse ning jäi lennukist maha ning saabus õhtul kui võistkonna esitlus oli juba lõppenud :).

Kuidas olukord klubis hetkel on? Toodi juurde uus ääremängija, mis põhjusel?

Uus mängija toodi juurde põhjusel, et meie pikk ameeriklane sai vigastada ning on eemal vähemalt jõuludeni, kuna ta läheb käega operatsioonile.

Kes on teie meeskonnas füüsiliselt kõige tugevam? Kes on teie meeskonna hing?
Kas plaanite jääda veel järgmiseks ja miks ka mitte ülejärgmiseks hooajaks kuskile euroliiga meeskonda või tulete pigem Eestisse tagasi mängima?

Arvan, et meie võistkonna tugevaim on Eric Campell, kes mängib nr.4 kohal, kuigi pikkust on tal alla kahe meetri. Võistkonna hing on minu arvates kapten Aymeric Jeanneu, kes utsitab meid vajadusel, nagu heale kaptenile kohane. Eelnevalt juba mainisin, et ei oska tuleviku kohta suurt midagi hetkel öelda, aga sooviksin loomulikult võimalikult kaua mõnes euroliigasse kuuluvas võistkonnas olla.

Kuidas te suhted on treeneriga? Kas räägite pigem sellist ametlikku keelt ja valite oma sõnu, mida öelda? Või tunnete end vabalt kui treeneriga suhtlete?

Treenerid on erinevaid. Näiteks Nenad Vucinic´iga saime ka muudest asjadest vabalt rääkida ja ka nalja visata. Praegust peatreenerit ma paraku veel niipalju ei tunne, et kohe õlale patsutada ja suvalisest asjast juttu teha. Olen aru saanud, et praegusel peatreeneril on siin suur autoriteet ning ega ta väga peale korvpalli vist mängijatega räägi.

Kas usud, et suudad tulla mõnes mängus ka üleplatsi meheks (näiteks teha kolmikduubel)?

Unistada ju alati võib ja ega kunagi ei tea ette, mis tuleb, aga kaldun siiski arvama, et siin liigas saab see olema väga keeruline.

Miks Asveli mäng on selline, et Bobby Dixon murrab läbi või viskab kolmese tagant peale ja mööda minnes saab Ali Traore laua ja viskab kaks ära? Miks ei võiks olla söödumängu ja kombinatsioone rohkem. Kuidas hindate Bobby Dixoni mängujuhi oskust? Minu teada ta on pigem selline viskajatüüpi mängumees ehk peaks hoopis number 2 peal mängima.

Bobby Dixon ei ole jah just tüüpiline mängujuht, kes otsib esimesena söötu ja siis alles vaatab ise korvi poole. Ta on rohkem selline skooriv tagamängija, aga ma ei saaks öelda, et ta halb mängija on või kudagi ebameeldiv. Tema stiiliga tuleb lihtsalt harjuda. Söödumäng ongi meil hetkel kõige kriitilisem osa mängust, aga me oleme ka selles vallas viimasel ajal edusamme teinud ning pilt on veidi paranenud. Aga loomulikult ei saa öelda, et kõik oleks ideaalne, alati saab palju paremini.

Milline on teie roll meeskonnas? Kas olete pigem musta töö tegija või teid palgati just skoorimiseks? Miks te ei kasuta Asvelis oma kiiret esimest sammu nii tihti ja ei võta mängu rohkem enda peale?

Minu roll siin võistkonnas ei ole veel päris paika loksunud, aga pigem kaldub see siiski sinna musta töö tegija poole, kuna siin on pall rohkem tagamängija käes ning tema otsustab, millist kombinatsiooni me mängime ja kelle peale me mängime. Loomulikult ei ole mul otseselt keelatud ise skoori teha, kuid üle ei saa ka pingutada, kuna see võib hiljem valusalt kätte maksta.

Oled nüüd Eesti klubidega võrreldes ikka kõrges tipus. Kas selle tipus oleva võistkonna taustajõud on samuti kordaded paremad kui Eesti klubide omad (kõige paremini oskad vist Kalev/Cramoga võrrelda)?

Jah, klubi organisatoorse poole kohta pole siin küll mitte ühtegi halba sõna öelda. Kõik elementaarsed vajadused on rahuldatud ning mängijal jääb üle vaid oma tööd korralikult teha.

Räägi palun taustajõududest ASVEL-is. Kui suur personal meeskonnaga töötab, millised on üldised tingimused jne. Alustades sellest, et kas mängule minnes ootab riietusruumis sind mänguvorm ... kuni selleni, et massöör teeb igal hetkel sulle põhjalikku massaaži, kui seda soovid. Või on ikka olukord selline, et iga mees peseb enda vormi ise ja tassib enda tosse jne ...

Personali suurust ma kahjuks öelda ei oska, aga asjapulkasid on palju. Mängu asju me koju vedama ei pea ning sama on ka treeningvarustusega, kõik asjad on riietusruumis ootamas. Meditsiiniline pool on ka kõrgel tasemel, nii et kui on vajadust massaaži saada, siis piisab vaid arstile mainimisest.

Kas elad hotellis või oled juba endale püsivama elukoha muretsenud? Tihti sa oma peret näed?

Võistkonna poolt anti mulle 4-toaline korter ning auto, nii et selle pärast ei pidanud ma muretsema. Perega suhtlen kogu aeg, kuna mu poeg ja elukaaslane elavad minuga koos siin :).

Kas kusagilt oleks võimalus hankida/osta sinu nimega Asveli särki?

Kahjuks ei oska öelda. Kui sul ise kuskilt välja õnnestub uurida, siis anna teada, mul üks sõber tahaks ka osta :).

Kuidas suhtud sellesse, et sind võrreldakse ASVEL-is Mindaugas Lukauskisega, kuna mõlemad olete Baltikumist? Kuidas sa Lukauskisega üldse läbi saad? Teil peaks ju nagu olema, millest rääkida.

Läbisaamine Lukauskisega on hea, kuna me oleme ka reisidel toakaaslased, siis tõesti saame paljudel ühistel teemadel asju arutada.

Kellega kõige paremini praegustest meeskonnakaaslastest läbi saad, kellega suhtled kõige rohkem? Milline on meeskonnas õhkkond? Kas pikad mehed hoiavad rohkem omaette, kuidas sulandumine on toimunud?

Lukauskisega vast suhtlengi kõige rohkem, kuna me nagu ühe kandi poisid. Sisekliima on siiani hea, aga eks ikka neid intriige võib hooaja edenedes veel tekkida, nagu igas meeskonnas. Keegi eraldi küll ei hoia ja suhtlemisel üldiselt probleeme pole.

Kuidas ASVEL-is treeningud on (üles ehitatud, jne.), võrreldes näiteks Kalev/Cramo'ga? Seisate püsti ikka peale trenni?

Treeningud ASVEL-is on veidi karmimad kui Cramos, aga ma ei saaks öelda et Cramoski nii-öelda malet mängiti. Treening koosneb soojendusest, venitusest ning siis hakkab kõvem andmine pihta. Üldjuhul teeme erinevaid kaitsemängu harjutusi ning siis üritame ka mängida. Tavaliselt on meil nädalas kaks päeva pööratud suuremat rõhku kaitsemängule ning kaks rünnakule. Ülejäänud päevad kuluvad järgnevate mängude ettevalmistamisele.

Kuidas vilistatakse Euroliigas võrreldes Balti Liigaga?

Euroliigas on ka mõned kohtunikud, kes vilistavad Balti Liigat. Erinevus võibolla tuleneb sellest, et kõik kohtunikud on erinevatest maadest. Nii tuleb väikest „koduvilet" väga harva ette.