Tõusva tähe auhinnale kandideerimiseks arvestatakse mängumehe eelmise hooaja panust, rolli meeskonnas ning arengut sel hooajal. Lisaks peab mängija olema pärast 1990. aasta 1. juulit sündinud.

Siim-Sander Vene on ära märgitud 9. nimena. Tema kohta kirjutatakse: Vene ei ole uus nimi, ta sai Euroliigas minuteid juba 19-aastasena Žalgirise ridades hooajal 2009/10. Prienais teenib ta oma karjääri stabiilsemaid mänguminuteid ning on efektiivne. Vene liitus Žalgiris-Arvydas Sabonise kooliga 16-aastaselt ning on seejärel mänginud Leedus, Saksamaal ja Lätis. Tema relvadeks on lai viskeulatus, hea väljakunägemine ning lauapallide võtmise oskus ning korvialuse mängija liikumine. Vene on kaasaegne hübriidne ääremängija, kes suudab mitmel moel mängu mõjutada.

EuroCupilt on teiste seast välja kasvanud ka Euroliiga väärtuslikumad mängijad Vassilis Spanoulis, Miloš Teodosic, keskmängija Sofoklis Schortsanitis ning Rudy Fernandez.

EuroCupi Tõusva tähe suurimaks kandidaadiks peetakse Galatasaray mängumeest Furkan Aldemiri, kes kogus möödunud hooajal hääli ka Euroliiga Tõusva tähe valimistel.