Korvpallinädal stardib taas
teisipäeval
. Esmalt kohtuvad algusega kell 18:00 Tallinnas, Kalevi Spordihallis BC Kalev/Cramo ja Valga/CKE Inkasso, mäng läheb kirja G4S Korvpalli Meistriliiga arvestuses, kirjutab basket.ee. Favoriit on kindlasti kodumeeskond, kuid omad šansid võivad tekkida ka piirilinna esindajatel, kodus kaotati ju vaid 82:84.

Rock jätkab FIBA EuroChallenge sarja

Samal päeval on Eestis võimalik näha ka, mida kujutab endast tänapäeva Kesk-Euroopa klubikorvpall, TÜ Spordihallis algusega kell 19:00 kohtuvad TÜ/Rock ja Lugano Basket. Rocki lootused FIBA EuroChallenge sarjas edasi pääseda on pigem teoreetilised ja eeldavad sobivaid tulemusi ka vastaste omavahelistest mängudest, kuid võiduarve selles sarjas vajab siiski avamist ning Eesti klubikorvpalli au kaitsmist. Loodetavasti õnnestub „šveitslastelt" võtta revanš võõrsil saadud 61:73 kaotuse eest.

Neljapäeval on põnev kohtumine tabeli tagumise poole meeskondade vahel, kui meistriliiga mängus on vastamisi Võru KK ja KK Pärnu. Võrukad üritavad selles mängus kindlasti avada oma käesoleva hooaja võitude arvet ning pärnakad ei ole kindlasti maha matnud lootust jõuda play-offi. Võru Spordihallis pannakse pall mängu kell 20:00.

Reedel on eesti klubide osavõtul plaanis tervelt neli mängu ja kolm neist toimuvad Maarjamaa pinnal. Leetu, külla Siim-Sander Venele, sõidab aga BC Rakvere Tarvase meeskond, kes kohtub kell 18:00 Kaunases kohaliku korvpalliklubiga. Mäletatavasti sai Tarvas kodusaalis kindla 81:69 võidu ning ilmselt ihuvad leedukad verist kättemaksu. Loodetavasti aga tuleb neil taas noruspäi väljakult lahkuda.

TTÜ/Kalev aga üritab BBL MasterCard Elide Divisjonis kolm nädalat varem saadud kindla kaotuse eest kätte maksta TÜ/Rock meeskonnale. Seekord toimub mäng G4S Korvpalli Meistriliiga raames ning algab TTÜ Spordihoones kell 18:30. Reedel on veel teinegi kohtumine kohalikus meistriliigas, kui vastamisi lähevad turniiritabeli kuues ja seitsmes meeskond (seega kõige otsesemad konkurendid viimasele pääsmele play-offi), Valga/CKE Inkasso ning TTÜ/Kalev II, mäng algab Valga Spordihoones kell 19:00.

Reedese päeva lõpetab aga üliloluline kohtumineMasterCard Elite Divisionis, kui BC Kalev/Cramo võõrustab Šiauliai meeskonda. BC Kalev/Cramol on turniiritabelis seni 4 võitu ja 5 kaotust ning seis pole sugugi roosiline - otseste konkurentide vastu vähemasti kodus enam eksida ei tohi. Tuleb tunnistada, et ka Šiauliai võistkonnal ei ole see hooaeg just kõige paremini alanud - 5 võitu ja 5 kaotust on kindlasti nigelam skoor, kui hooaja alguses loodeti. Tallinnas kaotati viimatises mängus üllatuslikult ka TTÜ/Kalev meeskonnale, seega ootame sellest vihasest kohtumisest kindlasti BC Kalev/Cramo võitu. Mäng algab Saku Suurhallis kell 19.00 ning sellest teeb ülekande ka Viasat Sport Baltic.

Laupäeval kohtuvad G4S Korvpalli Meistriliiga mängus Tartu Ülikoolis Spordihoones kell 17:00 omavahel TÜ/Rock ja Piimameister Otto/Rapla. Rapla meeskond on viimasel ajal väga head mängu näidanud, nüüd on käes tõehetk, kus saab oma võimeid võrrelda kohaliku liiga liidriga.

Leedu turneed jätkab aga BC Rakvere Tarvas, kes kohtub algusega kell 18:00 Vilniuses kohaliku Sakalaiga. Mäng läheb sarnaselt reedesega MasterCard Challenge Cup arvestusse ning taas on tegemist konkurendiga, keda õnnestus kodus kindlalt võita.

Kalev/Cramo mängib Ühisliigas BC Himkiga

Pühapäeval on kohtumised meie klubide osavõtul kolmes erinevas liigas. Eesti meistriliigas kohtuvad TTÜ Spordihallis algusega kell 16:00 TTÜ/Kalev II ning Võru KK.

Täpselt tund aega hiljem on aga VTB Ühisliiga mängus Himkis vastamisi BC Himki ja BC Kalev/Cramo. Sellest mängust kalevlaste võitu loodab tõenäoliselt vaid ilmselge optimist, vastane on ülitugev, näiteks Euroliigas on nad seitsmest mängust saanud kolm võitu ja VTB Ühisliigas neljast mängust kolm võitu. Mängust teeb ülekande ka telekanal ETV 2.

Lisaks Venemaale tuleb meie meeskondadel ette võtta ka sõit Rootsi, kui TTÜ/Kalev kohtub Norrköpingis sealse Dolphinsiga. Vastased on MasterCard Elite Divisionis näidanud head mängu segiläbi kindlate kaotustega. Näiteks BC Kalev/Cramo tuli võõrsilt tagasi suure võiduga, ehk õnnestub punktilisa sealt saada ka teisel Eesti pealinna esindajal Balti Liigas.