"Samuti soovime koolitada üldhariduskoolide kehalise kasvatuse õpetajaid, kelle õpetusel puutuvad paljud lapsed esimest korda kokku korvpallimänguga ning soovime ka parandada koolide kehalise kasvatuse tundide varustuse vastavust vajadustele ja ajale – läbi korvpalli vaatenurga," märkis korvpalliliidu president Jüri Ratas.

Täna hommikul osales 30 õpetajat üle Eesti juba Saku Suurhallis koolitusel, milles läbiti nii teooria kui ka praktiline osa.

Näidistundidesse on kohale kutsutud ka meeste Alexela Meistriliiga ning Naiste Meistriliiga klubide mängijad, kes harjutusi ette näitavad ning laste eeskujuna ühe lõbusa viskevõistluse teevad. Igale kohale tulnud koolile antakse üle korvpallivarustus (särgid, pallid, jm) ning lastele jagatakse informatsiooni läheduses asuvate korvpalliklubide kohta, kus nad treenida võiksid.

Nimekirjas on tegelikult rohkem kui 100 kooli, sh ka näiteks rida koole Ida-Virumaalt, mis on olnud siiani Eesti korvpalli hallikas-valge laik, kui väiksed erandid välja arvata. Koolide külastamine võtab kokku üle 30 päeva.

Korvpalliliit käib läbi kõik Eesti maakonnad, sõidab läbi 7000 kilomeetri ja saab korvpallimängu tutvustada enam kui 10 000 lapsele.